Olympiavoittaja Harri Säteri sai kunnialaatan ja nimikkopolun Akaaseen - Akaan kaupunki

Olympiavoittaja Harri Säteri sai kunnialaatan ja nimikkopolun Akaaseen

Olympiakultamitalisti Harri Säterin kunnialaatta paljastettiin Toijalan keskusurheilukentällä tänään tiistaina 21. kesäkuuta. Akaan Toijalasta lähtöisin oleva jääkiekkomaalivahti oli perheineen paikalla Akaan kaupungin järjestämässä huomioimistilaisuudessa.

Harri Säterin historiallisesta olympiavoitosta kertova messinkinen kunnialaatta komeilee Toijalan keskusurheilukentän pukukoppirakennuksen seinässä. Nuoruudessaan Harri Säteri on harjoitellut kentällä, joten paikkaa voidaan pitää hänen urheilu-uransa lähtöpisteenä.

Samassa tilaisuudessa otettiin käyttöön jääkiekkomaalivahdin kunniaksi nimetty Säterinpolku. Aiemmin nimeämätön polku kulkee keskusurheilukentän vierellä Sontulantie-Rauhanummen-, Kaartotien- ja Kurkelantien risteysalueella.

– Eri vaihtoehtoja pohdittiin kaupunginhallituksessa ja myös yhdessä Harrin kanssa. Nimikkopolku ja kunnialaatta ovat hieno pysyvä tapa muistaa Harria. Tällä tavoin muisto tästä upeasta suorituksesta säilyy sukupolvelta toiselle. Harrin olympiakullalla on iso merkitys akaalaisille ja Akaan kaupungille, toteaa kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Harri Säteri on ensimmäinen olympiakultaa voittanut akaalainen. Hän saavutti Leijonien joukkueessa jääkiekkokultaa Pekingin talviolympialaisissa helmikuussa 2022.

Lisätietoja:

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi

 

Mies näyttää mitaleita ja katsoo kameraan
Olympiavoittaja Harri Säterin kunnialaatta on kiinnitetty Toijalan keskusurheilukentän pukukoppirakennuksen seinään.

 

Kolme miestä katsoo kameraan ja hymyilee
Kaupunginjohtaja Antti Peltola (oik.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Rajala (kesk.) onnittelivat Harri Säteriä (vas.) olympiavoitosta.

 

mies, nainen ja pieni lapsi katsovat kameraan ja hymyilevät
Harri Säterin perhe, puoliso Henna Säteri ja tytär Hertta Säteri, oli mukana kaupungin järjestämässä juhlatilaisuudessa.

 

Kuva kunnialaatasta, jossa tekstiä
Kunnialaatta muistuttaa ensimmäisestä akaalaisesta olympiavoitosta.

 

Mies nojaa tienviittaan ja hymyilee
Maalivahdin mukaan nimetty Säterinpolku löytyy Toijalan keskusurheilukentän kupeesta.