Päiväkodit ja aamu- ja iltapäivätoiminta varautuvat ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon - Akaan kaupunki

Päiväkodit ja aamu- ja iltapäivätoiminta varautuvat ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon

Jyty ry, JHL ry ja JUKO ry aloittavat kunta-alalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaina 4.4.2022. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa seitsemän vuorokautta ja se päättyy sunnuntaina 10.4.2022. Tehy ry:n ja SuPer ry:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy perjantaina 15.4.2022. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ulkopuolelle on rajattu kunta-alan sopimusten viranhaltijat.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa muutoksia päiväkotien sekä koulujen aamu- ja iltapäivätoiminnan aukioloihin. Ilman sairastumisia tai muita yllättäviä poissaoloja päiväkodit ja koulujen aamu- ja iltapäivätoiminta ovat auki normaalisti. Henkilöstön poissaoloja varten voidaan palkata sijaisia, sijaisten saatavuudessa on kuitenkin ollut haasteita viime aikoina. Korona-poissaolojen jatkuessa työtaistelutilanteen ohessa edelleen, on erityisen tärkeää, että lapsen poissaoloista ilmoitetaan mahdollisimman pian.

Teemme kaikkemme, jotta palvelut toimivat normaalisti. Päiväkodit ja koulut tiedottavat mahdollisista muutoksista asiakkaitaan. Pahoittelemme etukäteen perheille mahdollisesti aiheutuvia hankaluuksia.

Lisätietoja:

vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh 040 335 3377 ja koulujen rehtorit
varhaiskasvatusjohtaja Anneli Säteri, puh 040 335 3511,
varhaiskasvatuksen aluevastaava Ritva Viskari 040 335 4630,
varhaiskasvatuksen aluevastaava Elina Lehtonen 040 335 3612 ja päiväkodin johtajat