Tapahtumatakuu tapahtumanjärjestäjille, haku aukeaa 1.6. - Akaan kaupunki

Tapahtumatakuu tapahtumanjärjestäjille, haku aukeaa 1.6.

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedottaa:

Tapahtumatakuu on ennakkoon sovittu maksusitoumus, joka annetaan tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Sen tarkoitus on vähentää tapahtumien järjestämisen taloudellista riskiä. Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta rajoitetaan lain tai viranomaisen määräyksestä, korvausta maksetaan toteutuneista kustannuksista.

Tapahtumajärjestäjät hakevat tapahtumatakuuta Valtiokonttorista. Haku on kaksivaiheinen. Tapahtumatakuun hakuaika on 1.6.– 31.8.2021. Tapahtumatakuuseen perustuvaa korvausta on haettava erikseen. Korvauksen hakuaika on 15.9.–7.12.2021.

Tapahtumatakuun piirissä ovat esimerkiksi taide- ja kulttuurifestivaalit, konsertit ja näyttelyt, urheilutapahtumat, musiikkifestivaalit, messut sekä vastaavat tapahtumat.

Tapahtumatakuu voidaan myöntää, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Kyseessä on yleisötapahtuma, johon osallistuu vähintään 200 henkeä.
  • Tapahtuma järjestetään 1.6.–7.12.2021 välisenä aikana.
  • Tapahtumajärjestäjä on vakiintunut ja ammattimainen eli sillä on Y-tunnus, pysyvä organisaatio ja vuoden 2019 liikevaihto yli 150 000 euroa.
  • Tyypillisesti vakiintuneella tapahtumajärjestäjällä on palkattua henkilöstöä mutta se voi olla myös yksinyrittäjä.
  • Viranomaisten alueelliset ohjeistukset sallivat tapahtuman järjestämisen niin, että siihen voi osallistua vähintään 200 henkeä.

TEM tiedote tapahtumatakuusta
valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu