Toijalan Satama valmistautuu vilkkaaseen tapahtumakesään - Akaan kaupunki

Toijalan Satama valmistautuu vilkkaaseen tapahtumakesään

Uudistuneen Toijalan Sataman toimijat valmistautuvat kesään kahden onnistuneen kauden jälkeen. Alueen tarjonta säilyy edelleen yhtä monipuolisena, vaikka ravintola- ja kioskipalveluihin on luvassa muutoksia. Koko perheelle on tarjolla runsaasti aktiviteetteja sekä vesillä että kuivalla maalla. Viime kesänä ilahduttanut pomppuhuvipuisto saapuu Satamaan jälleen kesä-heinäkuussa.

Monipuolinen Satama on koko perheen elämyspaikka, jossa riittää riemua ja loisketta koko päiväksi. Elämyspuisto GoPark vesipuistoineen uudistuu ja laajenee tänä kesänä Suomen suurimmaksi elämyspuistoksi. Vauhdikkaat seikkailut odottavat uimataitoisia koulujen päättymisviikonlopusta 3. – 4.6.2023 alkaen.

Satamasta löytyy jatkossakin täysverinen ravintola, kun elämyspuisto GoPark laajentaa tarjontaansa. Uusi kaksikerroksinen katettu ruokaravintola tarjoaa runsaiden ja maittavien rantaherkkujen lisäksi silmiähivelevät näköalat Vanajaveden aalloille. Ravintola sijoittuu elämyspuiston puoleiseen päätyyn ranta-aluetta.

– Kesäsää voi joskus yllättää, joten vastaamme tähän kysyntään katetulla tilalla. Lapset viihtyvät rannalla kylmemmälläkin kelillä, mutta nyt on aikuisillekin tarjolla viihtyisää suojaa säästä riippumatta. Kattoterassilta avautuu mahtavat näkymät järvelle ja koko Sataman alueelle. GoParkin tiimi lähtee kolmanteen kesään täynnä tarmoa ja hyvää fiilistä, tästä tulee mahtava kesä, sanoo elämyspuisto Goparkin yrittäjä Mikko Lammasaitta.

Uusi risteilijä saapuu Satamaan

Uutena toimijana Satamassa aloittaa Pirkka Lines, joka tuo risteilyalus M/S Helenan reittiristeilyt kesäohjelmaan. Reittiristeilyistä Visavuoreen nautitaan tiistaisin 27.6. – 6.8.2023. Kesäohjelmaan kuuluu myös teemaristeilyt Laukon kartanon konsertteihin 17.6. ja 21.7, joihin sisältyy ruokailu Vaihmalan hovissa.

Toijalan Näyttämön kesäteatterissa nähdään klassikko Onnellinen mies, joka perustuu Arto Paasilinnan romaaniin. Esitys saa ensi-iltansa 1. heinäkuuta. Pitkästä aikaa Satamassa on luvassa myös odotettua koko perheen teatteria, kun lavan valtaa Fedja-setä, kissa ja koira 10. kesäkuuta alkaen. Toijalan Näyttämö täyttää tänä vuonna 70 vuotta ja sitä juhlistamaan on tulossa myös Farmi -ohjelman Pehtoori, joka tuo Länsmäkiset vierailulle Satamaan 15.7.

Tampereen eteläpuolen padelharrastajia liikuttaa Vanaja Padel, jonka ulkokentillä riittää tapahtumia ja kilpailuja koko kesän ajan. Lajin saloihin pääsee tutustumaan matalan kynnyksen alkeiskursseilla.

BestPark Akaa majoittaa matka-autoilijoita lyhyeen tai pitkäaikaiseen yöpymiseen. Omaa vaunua ei tarvita, vaan sellaisen voi vuokrata BestParkilta. Parkkialueen yhteydessä toiminut kahvila on sulkenut ovensa Satamassa toistaiseksi.

Toijalan Satamaa ympäröivä upea luonto tarjoaa laajasti mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Luontopolku uusittuine lintutorneineen, laavut ja vesistöt kutsuvat kävijöitä virkistäytymään ja viihtymään.

– On hienoa päästä jälleen nauttimaan sataman tarjoamista upeista kokemuksista. Toivottavasti kelit suosivat ja iloisia ilmeitä näkyy vauvasta vaariin, sanoo Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Jari Jokinen.

Kesäkauden avajaistapahtumaa vietetään Satamassa sunnuntaina 4.6.2023 klo 10 – 14.

Lue lisää Toijalan Satamasta

Kesäkauden avaustapahtuma Facebookissa

Lisätietoja:

Akaan kaupunki, elinkeinopäällikkö Jari Jokinen, puh. 040 335 6098, jari.jokinen@akaa.fi
Elämyspuisto GoPark, yrittäjä Mikko Lammasaitta, info@gopark.fi
Toijalan Näyttämö, puheenjohtaja Jaana Saarela puh. 040 506 6894, jaana.saarela1@outlook.com
BestPark Akaa, liiketoiminta- ja myyntijohtaja Matti Korkiakoski, puh. 040 196 6669, matti.korkiakoski@bestpark.com
Pirkka Lines, yrittäjä Jukka Resimont, puh. 0400 606669, jukka@pirkkalines.fi
Vanaja Padel, yrittäjä Markku Kuoppa, puh. 050 360 2304, markku.kuoppa@brilho.fi