Toijalan tori uudistumassa jo ensi kesäksi - Akaan kaupunki

Toijalan tori uudistumassa jo ensi kesäksi

Akaan kaupunki valmistelee Toijalan torialueen uudistamista. Torista halutaan tehdä viihtyisä kokoontumispaikka, joka palvelee käyttäjiä sekä toripäivinä, tapahtumissa että vapaa-aikana. Tavoitteena on torin käytön monipuolistaminen ja modernisointi.

Ensi kesäksi torin eteläpäätyyn on nousemassa kiinteä esiintymislava, joka mahdollistaa erilaiset esitykset toriaikoina keskiviikkoisin ja lauantaisin sekä monipuolisesti tapahtumissa. Pohjoispäätyyn tulee viihtyisä oleskelualue, jonne sijoitetaan kahvila- ja jäätelökioskitoimintaa asiakaspaikkoineen. Oleskelualueelle tuodaan lisäksi yleisiä istumapaikkoja kuten keinuja. Erilaiset pop up -tapahtumat voivat sijoittua oleskelualueelle.

Keskelle torialuetta jää reilusti tilaa kaupankäyntiä varten. Myyntialueelle tulee katettuja torimökkejä, joita kauppiaat ja yhdistykset voivat varata käyttöönsä ympäri vuoden. Autojen pysäköinti keskitetään torin länsiosaan, jolloin muu tori rauhoitetaan kokonaan autoliikenteeltä. Torin toimintoja on tarkoitus rajata viihtyisyyttä tuovilla istutusruukuilla.

–Torin rakenteiden ja puitteiden uudistaminen mahdollistaa Akaan Toijalan keskusta-alueen ja torin elinvoiman vahvistamisen. Torista muodostuu houkutteleva ja viihtyisä kokonaisuus, joka palvelee kaupunkilaisia ympäri vuoden, iloitsee kunnossapitopäällikkö Jukka Palonperä.

ihmisiä torilla

Käyttäjien tori rakentuu vaihe vaiheelta

Ensimmäiset uudistukset toteutuvat jo tulevana kesänä. Kehittäminen jatkuu ensi vuonna esimerkiksi valaistuksen osalta. Alueen toimivuutta tarkastellaan uudistuksen edetessä.

Meille on tärkeää, että torin käyttäjiä kuullaan ja osallistetaan kehittämistyöhön myös jatkossa. Ideointiin saatiin hyvää evästystä viime vuonna järjestetyn avoimen kuntalaiskyselyn avulla. Torielämän kannalta keskeisiä toimijoita ovat torikauppiaat, jotka ovat myös olleet mukana kehittämistyössä. Asukkaat ja käyttäjät pääsevät myöhemmin keväällä vaikuttamaan muun muassa tiettyjen uusien torielementtien ulkonäköön.

Valmistuneeseen ideasuunnitelmaan voi tutustua Akaan kaupungin nettisivuilla. Toijalan torin ideasuunnitelmasta voi lähettää palautetta kaupungin nettisivujen palautelomakkeen kautta.

Tekninen lautakunta käsittelee suunnitelmaa ja päättää sen toteutuksesta kokouksessaan 24. helmikuuta.

Lisätietoja:

kunnossapitopäällikkö Jukka Palonperä, puh. 040 335 3274
yrityskoordinaattori Jukka Turunen, puh. 040 335 3690