Vakavasti immuunipuutteisille neljäs koronarokoteannos - Akaan kaupunki

Vakavasti immuunipuutteisille neljäs koronarokoteannos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisilla vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Heillä neljäs rokoteannos toimii tehosteena, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta.

Voimakkaasti immuunipuutteisten neljäs rokoteannos pidentää suojan kestoa ja vahvistaa immuniteettia tilanteessa, jossa omikronvariantti leviää väestössä.

Tutkimuksissa on nähty, että neljäs rokoteannos nostaa selkeästi neutraloivien vasta-aineiden määrää voimakkaasti immuunipuutteisilla ihmisillä.

Listaus siitä, ketkä kuuluvat voimakkaasti immuunipuutteisiin, löytyy kolmansien rokoteannosten verkkosivulta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/koronavirusrokotteet-eli-covid-19-rokotteet-ohjeita-ammattilaisille/kolmas-koronarokoteannos

Näin varaat rokotusajan:

– yli 60-vuotiaat: eTerveyspalveluiden sähköinen ajanvarausKlinik 24 h, puhelin

– alle 60-vuotiaat: Klinik 24h, puhelin

Ajanvaraus puhelimitse

Puh. 040 335 3071 ma-to klo 8-11 ja 12-15

Puh. 040 335 3073 ti-to klo 8-11 ja 12-15 numerosta (numero käytössä vain 28.12.21 – 5.1.2022).

Rokotusten suuren kysynnän vuoksi Klinik24h-asiointipalvelu on ruuhkautunut, joten emme valitettavasti pysty vastaamaan viestiin kahden vuorokauden kuluessa. Jääthän odottamaan yhteydenottoamme.

Puhelinajanvarausta suositellaan erityisesti heille, jotka eivät pysty käyttämään sähköisiä palveluitamme.