Valkeakosken tapaus järkyttää – akaalaisille oppilaille tarjolla tukea - Akaan kaupunki

Valkeakosken tapaus järkyttää – akaalaisille oppilaille tarjolla tukea

Valkeakoskella menehtyneen nuoren tapaus koskettaa myös Akaassa.

Koulut ovat varautuneet tarjoamaan kuluvan viikon aikana keskusteluapua sitä tarvitseville oppilaille, ja aikuisen johdolla käydään yksilö- tai luokkakeskusteluja tarvittaessa. Oppilas voidaan ohjata kuraattorin, psykologin tai terveydenhoitajan luo, jos tilanne sitä vaatii.

Keskustelun tarvetta saattaa ilmetä myös kotona, joten asiasta kannattaa keskustella lapsen kanssa. Jos lapsi tai nuori selkeästi ahdistuu ja vaikenee asiasta, lyhytkin ajatusten vaihto tutun ja läheisen aikuisen kanssa saattaa auttaa.

Jos kotona tarvitaan lisäapua asian käsittelyyn, apua saa hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystyksestä. Sosiaali- ja kriisipäivystykseen saa yhteyden ympäri vuorokauden soittamalla numeroon 0500 625 990, tai soittamalla hätänumeron 112 kautta. Tukea saa myös Mieli ry: n kriisipuhelimesta numerossa 09 2525 0111. Lue lisää  MIELI ry:n nettisivuilta. Verkossa MLL tarjoaa apua esimerkiksi Nuorten netin chatissa

Akaan nuorisopalveluiden työntekijät ovat olleet paikallisten nuorten käytettävissä viikonloppuna. Olemme tarjonneet apua Akaan oppilashuollolle sekä Valkeakoskelle kaupungille ja toiminta jatkuu edelleen aktiivisesti sekä kentällä että kaikissa kanavissa. Nuorisopalvelut on valmiudessa jalkautumaan avuksi kouluille. Akaan Ohjaamon walk in –terapiapalvelu tarjoaa myös tässä tilanteessa tarvittaessa nuorille keskusteluapua. Ensi viikonloppuna, kun koulut päättyvät, henkilökuntamme on liikkellä täydellä miehityksellä.

Otamme syvimmin osaa menehtyneen nuoren läheisten ja koulutovereiden suruun. Toivotamme kaikille voimia uuteen viikkoon.