Varhaiskasvatuksen kesäpäivystystiedote - Akaan kaupunki

Varhaiskasvatuksen kesäpäivystystiedote

Akaan varhaiskasvatuksen keskitetty kesäpäivystys on 4.7.- 29.7.2022 Toijalassa Norlandia päiväkoti Onnissa osoitteessa Sontulantie 8, 37800 Akaa. Kaupungin kaikki muut päiväkodit ovat suljettuna 4.7.-31.7., josta poikkeuksena Sahurin päiväkodin vuorohoito on avoinna jo la 30.7. alkaen.

Lasten huoltajilla on mahdollisuus käydä tutustumassa pk Onnin piha-alueeseen itselleen sopivana päivänä klo 15 jälkeen. Ryhmien ulko-oviin laitetaan tieto, mistä ovesta lapset ja huoltajat kulkevat omaan ryhmäänsä päivystyksen aikana.

Päiväkoti Onnissa on kuusi ryhmää. Norlandian lapset sijoittuvat Vaeltajien ja Vipeltäjien ryhmiin ja kunnallisten yksiköiden lapset sekä vuorohoito Taitajien, Tietäjien ja Takojien ryhmiin. Päivystysaikana kunnallisten yksiköiden sekä perhepäivähoidon pienimmät ja isommat lapset on jaoteltu ryhmiin ikäluokittain.

Taitajille sijoittuvat kunnallisten päiväkotien alle 3-v. ryhmien lapset. Kaikkien näiden lasten asioissa yhteydenotot puh. 0403353406

Tietäjille ja Takojille sijoittuvat kunnallisten päiväkotien yli 3 v. ryhmien lapset. Kaikkien näiden lasten asioissa yhteydenotot puh. 0403353518

Sahurin päiväkodin vuorohoito toimii Taitajien tiloissa ennen klo 6.30 ja klo 17 jälkeen sekä viikonloppuisin. Vuorohoitolasten asioissa yhteydenotot puh 0403353509

Päivystysaikana lapsen tarkat ja mahdollisimman lähellä toteutuvia aikoja olevat hoitoaikavaraukset ovat tärkeitä. Lapsen hoitoajan peruuntumisesta ilmoittaminen soittaen tai tekstiviestillä lapsen ryhmään ja/ tai ennalta varattujen hoitoaikojen päivittäminen muuttuneen tilanteen mukaisiksi hoitoaikavarausjärjestelmään on erityisen tärkeää. Muutoksia seuraavalle (ei alkavalle) viikolle voi tehdä totutuissa aikarajoissa ma klo 00:15 mennessä.

Lapsen sairastumisesta tai muusta poissaolosta ilmoitetaan yllä mainittuihin puhelinnumeroihin. Sairas, kuumeinen, räkäinen tai vajaakuntoinen lapsi pidetään tartuntojen välttämiseksi kotihoidossa, kuumeen jälkeen vähintään yhden kuumeettoman päivän ajan.

Lapsi voi tuoda oman unilelun päivystykseen, muut lelut voivat vallitsevissa poikkeusoloissa kadota. Unilelu säilytetään päiväkodilla lapsen naulakkopaikalla.

Lapsi tarvitsee vara- ja sadevaatteita, oman juomapullon, aurinkovoidetta, vaippoja jne. Tarvittaessa henkilöstö muistuttaa asiasta.