Virtuaalinen tonttinäyttely esittelee Uudenkylän omakotitontteja - Akaan kaupunki

Virtuaalinen tonttinäyttely esittelee Uudenkylän omakotitontteja

Akaan kaupunki vauhdittaa tonttimarkkinointiaan virtuaaliteknologian avulla. Kaupunki on julkaissut virtuaalisen tonttinäyttelyn Uudenkylän asuinalueesta Akaan Toijalassa.

Unelmien Uusikylä –nimisessä palvelussa pääsee tutustumaan alueeseen, tontteihin ja lähellä oleviin palveluihin. Tonttinäyttely antaa samalla visuaalista hahmotelmaa siitä, miltä asuinalue tulee näyttämään rakennettuna tulevaisuudessa.

– Asunnon ja tontin ostamisessa yleinen fiilis on tärkeässä roolissa, koska onhan kyse usein elämän isoimmasta investoinnista. Haluamme virtuaaliympäristön avulla konkreettisesti auttaa asiakasta mielikuvien luomisessa ja näyttää millainen alue on valmiina. Palvelumme avulla pyrimme saattamaan tonteista kiinnostuneet yhteen myös paikallisten rakennusliikkeidemme kanssa, toteaa kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Virtuaaliesittelyssä tuodaan myös esiin paikallisia rakennusliikkeitä ja rakentajia, joilta voi hankkia talon avaimet käteen -periaatteella.

Havainnekuva asuinalueesta, jossa tien varrella taloja ja vihreää nurmikkoa.
Kuvakaappaus tonttinäyttelystä. Kuva: POF Visuals.

Suosittu asuinalue

Uudenkylän asuinalueen uudella puolella on tällä hetkellä vapaana 23 omakotitonttia. Ne sijaitsevat Runkotiellä ja Rämöntiellä.

– Haluamme tuoda uuden mahdollisuuden tutustua Akaan tonttitarjontaan. Uudet teknologiat ovat tulleet helposti käytettäviksi välineiksi ja mahdollistavat uusia toimintatapoja. Vaikka olemme lähteneet kehittämään sähköisiä palveluita, perinteiset tonttiesittelyt paikan päällä ja henkilökohtainen neuvonta pitävät edelleen pintansa, sanoo Akaan kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván.

– Uusikylä valikoitui tonttinäyttelyn kohteeksi, koska se on meidän suosituimpia asuinalueitamme luonnonläheisyytensä ja erinomaisen sijaintinsa ansiosta. Keskustan palvelut, päiväkoti, koulu ja rautatieasema sijaitsevat alle kilometrin tai reilun kilometrin säteellä, Akaan kaupungin viestintäasiantuntija Sini Kantola kertoo.

Virtuaaliesittelyn on toteuttanut POF Visuals.

Tonttipäivä lauantaina 20.5.

Akaan tontteihin pääsee tutustumaan paikan päällä lauantaina 20. toukokuuta pidettävässä tonttipäivässä. Silloin esittelyssä ovat sekä Uudenkylän että Hukari II-alueen tontit.

Tampereelta vain 20 minuutin matkan päässä sijaitseva Akaa panostaa vahvasti omakotitonttien markkinointiin. Muuttovoittoinen kaupunki on onnistunut parantanut asemaansa kuntien välisessä muuttoliikevertailussa. Vuonna 2022 kuntien välinen nettomuutto oli Akaassa plussalla 53 asukkaan verran, millä päästiin kuntalistalla sijalle 27.

Tonttinäyttelyyn voi tutustua osoitteessa uusikyla.akaa.fi

Lisätietoja tonttipäivästä: www.akaa.fi/tonttipaiva

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván, puh. 040 335 3207