Yrittäjyyskasvatusta Akaan kouluihin - Akaan kaupunki

Yrittäjyyskasvatusta Akaan kouluihin

Yrittäjyyskasvatusta ollaan vahvasti tuomassa Akaan kouluihin. Suomessa toimii Nuori Yrittäjyys ry, joka on voittoa tavoittelematon yhdistys ja yrittäjyyskasvatuksen kärkijärjestö Suomessa. He tarjoavat lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta. Olemme käynnistäneet heidän kanssaan keskustelut ja rehtorit ovat osaltaan suunnittelemassa millä tavoin yrittäjyyskasvatusta otetaan mukaan syksyn 2022 opetusohjelmiin. Jäämme odottelemaan lopputulosta.

Yrittäjyyskurssi Akaan lukioon on jälleen viriämässä. Kurssin järjestäminen on ollut menneinä vuosina Akaan Nuorkauppakamarin toteuttama. Sen pohjalle on ollut hyvä rakentaa uutta mallia. Akaan kaupunki on suunnittelemassa yhdessä Valkeakosken ammattiopiston (VAAO) kanssa yrittäjyyskurssia ja tavoitteena on saada se käytäntöön lukuvuoden 2022 alkaessa elokuussa.

Yritykset tärkeänä esimerkkinä

Akaan kaupungin elinkeinotoimi tukee molempia hankkeita, mutta tulemme tarvitsemaan myös teiltä hyvät yrittäjät ja yritykset yhteistyötä. Teoreettisen koulutuksen tueksi tarvitaan käytännön elämän esimerkkejä yrityksistä. Tulemme palaamaan aiheeseen, kun opetusohjelmien sisältö tarkentuu.

Akaan Rotaryklubi on järjestämässä torstaina 2.12.21 kaikille Akaan koulujen 9-luokkalaisille yrityksiin tutustumispäivän. Oppilaita on kaikkiaan n. 200. Oppilaat kuljetetaan linja-autoilla yrityksiin ryhmissä. Jokainen ryhmä vierailee kahdessa yrityksessä päivän aikana. Päivän toteutuksessa ovat rotarien lisäksi olleet vahvasti mukana opinto-ohjaajat. Ison kiitoksen ansaitsevat ne kymmenen yritystä, joihin vierailu saatiin sovittua. Tämä projekti toteutetaan nyt toista kertaa ja tarkoitus on saada toteutettua tämä vuosittain. Toivotaan ettei Korona tuo tähän ongelmaa.

Hyvänä lisänä ja käytännön konkreettisena yrittäjyyden toimijana on Akaan 4H-yhdistys, jonka kautta 13 – 28 vuotiaille nuorilla on mahdollisuuden hankkia omaa rahaa ja kokeilla siipiään yrittäjänä.