Akaa ja Urjala liittyvät yhdeksän kunnan yhteiseen potilastietojärjestelmään - Akaan kaupunki

Akaa ja Urjala liittyvät yhdeksän kunnan yhteiseen potilastietojärjestelmään

Pirkanmaalla yhdeksän kuntaa on ottamassa käyttöön yhteisen potilastietojärjestelmän, Pirkanmaan Alue-Pegasoksen. Akaa ja Urjala liittyvät järjestelmään 1. joulukuuta.

Yhteinen potilastietojärjestelmä parantaa potilasturvallisuutta. Sen avulla tieto kulkee aiempaa paremmin hankkeen kuntien sekä kuntien ja sairaanhoitopiirin välillä. Yhteinen järjestelmä tuo myös säästöjä kustannuksiin, kun kunnat rakentavat yhdessä yhtä järjestelmää usean erillisen sijaan.

Järjestelmän käyttöönoton vuoksi vastaanottokäyntien kesto pidentyy alkuvaiheessa. Ensimmäisellä vastaanottokäynnillä lääkäri tarkistaa potilaan lääkityksen ja siirtää tiedot uuteen järjestelmään. Toivomme asiakkailta ymmärrystä, sillä aluksi myös terveysasemien puhelinpalvelussa voi kestää normaalia pidempään.

Alue-Pegasos-kunnissa asuu 70 prosenttia pirkanmaalaisista. Alue-Pegasos-hanke käynnistyi vuonna 2018 osana edellistä Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistusta. Yhdeksässä pirkanmaalaisessa kunnassa käytettiin samaa potilastietojärjestelmää, Pegasosta.

Hankkeen tavoitteena on ollut löytää Pegasos-potilastietojärjestelmän parhaimmat ominaisuudet ja tehokkaimmat tavat käyttää niitä.

Lupa tietojen katseluun tarvitaan

Toivomme, että asiakkaat kävisivät terveydenhuollon OmaKanta-verkkopalvelussa antamassa ammattilaisille luvan tietojen katseluun. Näin asiointi terveydenhuollossa sujuvoituu.

Omakanta on verkkopalvelu, jossa näet omat terveystiedot ja reseptit, voit pyytää reseptin uusimista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon.

Lisätietoja:

Alue-Pegasos-hanke
Hallintoylilääkäri, palvelujohtaja
Arto Lemmetty
Puhelin 040 806 3669
Sähköpostipuhelin arto.lemmetty(at)tampere.fi

Valkeakosken kaupunki
Johtava ylilääkäri
Riikka Luoto
Puhelin 040 335 7250
Sähköposti riikka.luoto(at)valkeakoski.fi

Akaan kaupunki
Tietohallintopäällikkö
Asko Mäkinen
Puhelin 040 335 3206
Sähköposti asko.makinen(at)akaa.fi