Kolmannet koronarokotukset 12–17-vuotiaille - Akaan kaupunki

Kolmannet koronarokotukset 12–17-vuotiaille

THL suosittelee kolmansia rokoteannoksia lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Kolmas annos voidaan antaa myös muille kuin riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten. 12–17-vuotiaille annetaan kolmantena annoksena Biontech-Pfizerin Comirnaty –rokotetta.

Rokotuksen voi tulla ottamaan ilman ajanvarausta. Ajanvarauksettomat rokotuspäivät löydät Koronarokotukset-sivuilta.

Rokotusajan varaaminen

Koronarokotusajan voi varata jättämällä ajanvarauspyynnön Klinik 24h-asioinnin kautta  tai  puhelimitse numerosta 040 335 3071 ma-ke klo 8-10.30.

Yli 16-vuotiaat voivat varata ajan sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen. Valitse ajanvarauksesta ”Koronarokotustehoste3 Comirnaty”.

Lue lisää kolmansista koronarokotuksista Koronarokotukset-sivuilla.

12–17-vuotiaiden rokottaminen sairastetun koronataudin jälkeen

THL suosittelee, että koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta. Toista annosta suositellaan, kun kuusi kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Muille kuin riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille koronataudin sairastaneille ja yhden rokotteen saaneille ei toistaiseksi suositella toista rokoteannosta. He voivat kuitenkin ottaa toisen annoksen, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen tai rokotustodistuksen vuoksi. Tällöin toisen annoksen voi ottaa, kun kuusi kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Jos 12-17-vuotias on saanut kaksi koronarokote annosta ja sairastanut koronavirustaudin, niin hän ei tarvitse kolmatta koronarokotetta.

THL: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät Akaassa ja Urjalassa

THL: Yli 12-vuotiaiden riskiryhmät

THL: Kolmas koronarokoteannos