Sairauden takia riskiryhmiin kuuluvien 16–69-vuotiaiden koronarokotukset alkavat - Akaan kaupunki

Sairauden takia riskiryhmiin kuuluvien 16–69-vuotiaiden koronarokotukset alkavat

Tämän artikkelin julkaisemisen jälkeen koronarokotuksissa on edistytty. Katso rokotusten tämänhetkinen tilanne Koronarokotukset-sivulta

Sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien 16–69-vuotiaiden rokotukset alkavat Akaassa ja Urjalassa viikolla 8 pienillä erillä rokotteita.

Ensimmäisenä ovat vuorossa 16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Taustasairaudet on jaettu kahteen ryhmään sen mukaan, missä määrin sairaus altistaa vakavalle koronavirustaudille:

1) Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet
2) Vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet.

Näistä ryhmistä rokotetta tarjotaan ensin ryhmälle 1 ja sen jälkeen ryhmälle 2. Ryhmien sisällä kaikkia taustasairauksia sairastavia rokotetaan samanaikaisesti.

18–69-vuotiaille annetaan AstraZenecan rokote ja 16–17-vuotiaille Comirnaty mRNA -rokote. THL:n ohjeen mukaisesti mikään yksittäinen sairaus ei ole syy poiketa yllä mainituista ikärajoista. Rokotettava tai hänen lääkärinsä eivät voi valita tiettyä rokotevalmistetta.

Erittäin voimakkaasti vakavalle koronataudille altistavia sairauksia ovat:

-Elinsiirto tai kantasolusiirto
-Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
-Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
-Vaikea krooninen munuaissairaus
-Vaikea krooninen keuhkosairaus
-Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
-Downin oireyhtymä

Lisätietoa sairauksista THL:n sivuilta

Ohjeita rokotukseen tulijalle

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella Akaassa ja Urjalassa (tarkemmat paikkatiedot ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä).  Voitte varata aikaa mielellään Klinik 24h-asioinnin kautta tai numerosta  040335 3071 klo 8 – 12.

Saavu omalla rokotusajallasi täsmällisesti paikalle, jotta odotustila ei ruuhkaudu.

Rokotukselle ei saa tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita. Käytä suu-nenäsuojusta paikalle tullessasi, mutta tarvittaessa suojan saa paikan päällä.

Varaa rokotuspäiviin mukaan Kela-kortti ja pukeudu niin, että saat helposti riisuttua olkavarren paljaaksi, koska se nopeuttaa rokottamista.

Akaan terveyskeskus tiedottaa uusien ryhmien rokotusten käynnistymisestä verkkosivuillaan sekä paikallislehdissä heti kun saamme tiedon uusien rokotteiden ja rokote-erien saapumisesta.

Rokotusjärjestys ja COVID-19 –taudin riskiryhmät

Rokotteet ja koronavirus