Salibandyn MM-mies rakentaa talon Uuteenkylään - Akaan kaupunki

Salibandyn MM-mies rakentaa talon Uuteenkylään

Akaassa tonttikauppa käy nyt kuumana. Yksi talon rakentamisen aloittaneista on Nokia KrP:ssa salibandya ammatikseen pelaava Henri Johansson.

Johansson ja puoliso Noora Peräkivi valitsivat kotipaikaksi Uudenkylän alueen sen sijainnin ja palveluiden vuoksi.

– Urheilijalle liikuntapaikat ovat tärkeitä. Kuusikankaan pururata, Monari ja Savolan kenttä löytyvät lyhyen matkan päästä. Alueella asuu paljon kavereita ja vanhempani. Täällä on hyvät olosuhteet myös perheen perustamiseen jossain vaiheessa, Henri Johansson pohtii.

Vaikka pariskunta suosii arjessaan kahden auton taktiikkaa, junaradan läheisyys on ehdoton valtti.

– Kävimme hiljattain Tampereella junalla ja olin melkein shokissa siitä, miten usein junia kulkee. Matkustaminen oli todella kätevää, ja tulemme varmasti käyttämään junaa jatkossa, Johansson vakuuttaa.

nainen ja mies seisovat tontin reunalla ja hymyilevät kameralle

Omannäköinen talo

Unelmien kivitaloon tulee neliöitä kompaktit 97, joista suurimman alan lohkaisee 43-neliöinen olohuoneen ja keittiön yhteistila.

Lisäksi Noora Peräkivellä on ollut konkreettisesti sormensa pelissä alusta lähtien: hän piirsi pariskunnan talon.

– En ole ammattilainen, joten hyödynsin valmiina olevia pohjia ja teimme niistä meille toimivan ja käytännöllisen ratkaisun. On mukavaa, että oma kädenjälki näkyy, kirjanpitäjänä ja palkanlaskijana työskentelevä Noora Peräkivi hymyilee.

Unelmien talon rakentaa avaimet käteen –periaatteella Akaan muuraus ja laatoitus, maanrakennustyöt hoitaa paikallinen Toijalan kone ja kuljetus.

Valokuituliittymä kaupan päälle

Kaupungilta ostettuun tonttiin sai kuituyhteyden kaupan päälle, mikä oli mukava yllätys.

– Kuitu kannattaa ottaa jo senkin takia, että se nostaa talon arvoa. Teen toisinaan etätöitä, ja siinäkin mielessä varma nettiyhteys on hyvä olla olemassa, Noora Peräkivi päättää.

Perheeseen kuuluu kaksi koiraa. Toinen heistä lainasi nimensä taloprojektia seuraavalle Instagram-tilille @villarocky2

Tutustu Akaan tonttikampanjaan