Päivitetty 20.4.: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voimassa - Akaan kaupunki

Päivitetty 20.4.: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voimassa

JUKO ry, JHL ry ja Jyty ry ovat ilmoittaneet aloittavansa kunta-alalla uuden ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaina 18.4.2022 kello 0.01 alkaen. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa toistaiseksi.

Myös Tehy ry ja SuPer ry aloittivat uuden ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille keskiviikkona 20.4.2022 kello 06.00. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto tulee voimaan KVTES:n ja SOTE-sopimuksen aloilla.
Kielto on voimassa toistaiseksi. Viranhaltijat on lainsäädännön nojalla rajattu ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ulkopuolelle.

Muutokset voivat näkyä palveluissa

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa muutoksia esimerkiksi päiväkotien sekä koulujen aamu- ja iltapäivätoiminnan aukioloihin. Ilman henkilöstön sairastumisia tai muita yllättäviä poissaoloja päiväkodit ja koulujen aamu- ja iltapäivätoiminta ovat auki normaalisti. On erityisen tärkeää, että lapsen poissaoloista ilmoitetaan mahdollisimman pian.

Akaan kaupungin sivistystoimessa tehdään kaikki mahdollinen, jotta palvelut toimivat normaalisti. Päiväkodit ja koulut tiedottavat mahdollisista muutoksista asiakkaitaan. Pahoittelemme etukäteen perheille mahdollisesti aiheutuvia hankaluuksia.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa pyritään siihen, että palvelut toimivat mahdollisimman normaalisti, mutta esimerkiksi kotihoidon käynteihin voidaan joutua tekemään muutoksia ja päivätoimintaa saatetaan joutua supistamaan. Tiedotamme asiakkaitamme mahdollisista muutoksista.

Henkeä ja terveyttä ei vaaranneta

Kiellon ulkopuolelle on rajattu kunta-alan sopimusten viranhaltijat ja työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Jyty ja JHL ovat ilmoittaneet lisäksi, että kiellon ulkopuolelle on lisäksi rajattu omassa kodissa työskentelevät perhepäivähoitajat, lasten/lapsen kodissa työskentelevät kolmiperhepäivähoitajat ja työllistetyt.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielloilla järjestöt haluavat vauhdittaa kunta-alan neuvotteluiden etenemistä.

Lisätietoja:

vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh 040 335 3377 ja koulujen rehtorit

varhaiskasvatusjohtaja Anneli Säteri, puh 040 335 3511

varhaiskasvatuksen aluevastaava Ritva Viskari 040 335 4630

varhaiskasvatuksen aluevastaava Elina Lehtonen 040 335 3612 ja päiväkodin johtajat