Abiturientit ja vaihtoon lähtevät voivat nopeuttaa koronan tehosterokotusta - Akaan kaupunki

Abiturientit ja vaihtoon lähtevät voivat nopeuttaa koronan tehosterokotusta

Akaassa ja Urjalassa tämän syksyn kirjoituksiin osallistuville abiturienteille ja ulkomaille vaihtoon tai opiskelemaan lähteville opiskelijoille voidaan antaa koronan toinen rokotus eli tehosterokotus alle kahdeksan viikon rokotevälillä.

Tehosterokotuksen voi aikaistaa, jos opiskelija ei muuten ehdi saamaan kahta rokotusta ennen kirjoitusten tai vaihdon alkua. Alle viiden viikon rokoteväliä ei kuitenkaan suositella. Tehosterokotuksen saa normaalisti aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Nopeutetun tehosterokotuksen saa ajanvarauksella sähköisen asiointipalvelu Klinikin kautta tai ajanvarauksettomissa Walk in –rokotuspäivissä 2.9., 8.9., 9.9. ja 11.9. Lue lisää ajanvarauksettomista rokotuspäivistä

Toimi näin:

1)    Tarkista Omakannasta milloin olet saanut ensimmäisen koronarokotteen

2)    Laske rokotuksesta kulunut aika viikkoina. Rokotusvälin tulee olla vähintään viisi viikkoa.

3)    Varaa rokotusaika Klinikistä tai tule ajanvarauksettomaan rokotuspäivään

Rokotuksen yhteydessä on todistettava osallistuvansa syksyn kirjoituksiin tai olevansa lähdössä vaihtoon. Kirjoituksiin osallistumisen voi todistaa näyttämällä puhelimella Wilmasta lomakkeen, jolla on ilmoittautunut kirjoituksiin.

Rokottamisvälin lyhentäminen on opiskelijalle täysin vapaaehtoinen mahdollisuus. Normaalin 8-12 viikon välillä rokottautuminen on edelleen ensisijainen vaihtoehto.