Akaan Vanhemmat ry - Akaan kaupunki

Akaan Vanhemmat ry

Akaan Vanhemmat on kuntakohtainen vanhempainyhdistys ja toimimme Akaan koulujen ja päiväkotien vanhempainyhdistysten kattojärjestönä. Olemme vanhempien ja vanhempainyhdistysten yhteistyöfoorumi ja toteutamme kunnasta riippumatonta vapaata kansalaistoimintaa. Akaan Vanhemmat toimii vanhempien vaikuttamiskanavana ja on kunnan yhteistyökumppani kodin, päiväkodin ja koulun yhteistyössä.

Pyrimme vaikuttamaan toiminnallamme lasten ja nuorten elämään sekä edistämään vanhempien ja lasten vaikuttamismahdollisuuksia ja osallisuutta Akaassa tuomalla vanhempien näkökulmaa varhaiskasvatuksen, koulun ja muiden lapsiperheiden palveluiden kehittämiseen.

Toimintamme suuntaviittoja:

    • vanhempien osallisuus ja vaikuttaminen kunnan päätöksenteossa
    • vanhempien keskinäinen verkostoituminen sekä yhdessä toimiminen
    • positiivinen, kannustava ja kehittävä kumppanuus kunnan kanssa
    • yhteistyö perustuu luottamukseen ja aitoon osallisuuden kokemukseen.

Pidämme tärkeänä, että vanhempien kokemusperäistä ja arkilähtöistä tietoa hyödynnetään kunnallisen päätöksenteon sekä kehittämisen tukena. Aidon mielipiteen luomiseksi tarvitsemme akaalaisten vanhempien aktiivista osallistumista. On tärkeää, että vanhemmat tulevat kuulluksi jo päätöksenteon suunnittelu- ja valmisteluvaiheessa! Akaan Vanhemmat on verkostoitunut vahvasti muiden vanhempaintoimijoiden kanssa läpi Suomen. Toimimme aktiivisesti myös vanhempaintoimijoiden maakuntatason yhteistyöverkostossa, Pirkanmaan Vanhemmissa. Pyrimme seuraamaan päätöksentekoon ja tarvittaessa vaikuttamaan myös hyvinvointialueellamme tapahtuvaan, Pirkanmaan lapsia, nuoria ja perheitä koskevaan päätöksentekoon (Pirha).

Akaan Vanhempien jäseneksi voi liittyä akaalaisissa kouluissa ja päiväkodeissa toimiva vanhempainyhdistys sekä yksittäiset vanhemmat. Otamme vastaan myös kannatusjäseniä.

Yhdistyksemme hallituksessa on 8 jäsentä. Hallitus kokoontuu keskimäärin 1-2 kertaa kuukaudessa. Toimintaan voi osallistua monin eri tavoin myös kuulumatta hallitukseen.

Kiinnostuitko vaikuttamisen mahdollisuudesta?
Akaan Vanhempien jäsenyys on maksuton! Osallistuminen toimintaan ja toiminnan tukemiseen on täysin vapaaehtoista.
Lisätietoa Akaan Vanhemmat ry:n jäsenyydestä.

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä akaalaisten lasten, nuorten ja perheiden hyvää arkea!

Kohteen tiedot

Akaan Vanhemmat ry
hallinto@akaanverkosto.fi

Tiedotamme tapahtumista sekä yhdistyksen kokouksista jäsenille sähköpostitse, yhdistyksen kotisivuilla ja facebookissa.

Etkö löytänyt etsimääsi?