Ulkoilu ja liikkuminen - Akaan kaupunki

Visit Akaa

Ulkoilu ja liikkuminen

Vireyttä arkeen

Meillä luonto on aina lähellä ja liikkumaan pääset kotiovelta. Arjen huolet unohtuvat jo hetkessä.

Vanajavesi kutsuu veneilijöitä ja uimareita virkistäytymään. Lähde retkelle Terisjärven ja Arajärven luontopoluille – matkalla paistat laavumakkarat. Tai mitä jos kokeilisit ystävien kanssa keilausta tai frisbeegolfia?

Penkkiurheilijoille löytyy urheiluviihdettä Monitoimihallilta, jossa jännitetään kotijoukkueiden puolesta lentopallo- ja futsalliigan otteluissa.

Liikenne- ja liikuntapuisto Liikkis – hauskoja elämyksiä koko perheelle

Akaan uusi liikenne- ja liikuntapuisto Liikkis avattiin syksyllä 2022. Se tarjoaa vauhtia ja hauskoja elämyksiä koko perheelle. Keskeisenä toimintona on lasten liikennepuisto, jossa lapset pääsevät opettelemaan liikennekäyttäytymistä turvallisessa ympäristössä. Puisto koostuu monipuolisista asfaltoiduista ajoreiteistä; liikenneympyrästä, liittymistä ja suojateistä. Lisäksi alue on varustettu liikennemerkeillä ja opastetaululla. Puistossa voi tällä hetkellä ajella omilla kulkuvälineillä, kuten polkupyörillä ja

Katso tarkemmat tiedot

Riuttamäen kuntorata ja laavu

Riuttamäen kuntorata on noin 1,8 kilometrin valaistu reitti Kylmäkoskella. Alueelta löytyy laavu ja beachvolleykenttä, sekä 11 kappaletta luonnosta kertovia tauluja. Laavu sijaitsee keskellä metsää. Sijainti merkitty kaupungin karttapalveluun. Reitillä saa pyöräillä lukuun ottamatta hiihtokautta. Hiihtokauden aikana laavulle kulku ainoastaan Hakojantien alusta lähtevän uran kautta. Alueelta lähtee yhdysladut Veikkojen majalle ja Kylmäkosken koululle.    

Katso tarkemmat tiedot

Lapinkulman kuntorata

Lapinkulman kuntorata on noin 1,2 kilometrin mittainen valaistu reitti Viialassa. Reitin varrelta löytyy kuntoilulaitteita omatoimiseen harjoitteluun. Reitillä saa pyöräillä ympärivuotisesti. Reitille ei tehdä latuja talvella, vaan ladut tehdään läheiselle peltoalueelle.  

Katso tarkemmat tiedot

Kylmäkoski DiscGolfPark

Akaan Kylmäkoskella sijaitseva Kylmäkoski DiscGolfPark on Suomen ensimmäinen 27-väyläinen frisbeegolfrata. Rata kulkee Savikosken upeissa maisemissa, eikä siitä puutu haastetta kokeneemmallekaan kiekon heittäjälle. Frisbeefolfrata täyttää kilpailunormit, ja siellä järjestetään aktiivisesti kisoja, kuten viikkokisoja touko-syyskuussa. Rataa ylläpitää Kylmäkosken Veikkojen alaisuudessa toimiva Woodpeckers DiscGolf.

Katso tarkemmat tiedot

Akaan Pyöräilijät Ry

Tykkäätkö pyöräillä maastossa taikka maantiellä? Akaan Pyöräilijät Ry on vuonna 2021 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys. Tavoitteenamme on kehittää Akaalaista pyöräilyä huomoiden kaiken ikäiset ja kaikenlaisilla pyörillä ajavat. Järjestämme aloittelijaystävällisiä matalankynnyksen maastolenkejä keskiviikkoisin ympärivuoden ja kesäkaudella maantielenkkejä. Näiden lisäksi osallistumme erilaisiin tapahtumiin, järjestämme retkiä sekä teemme yhteistyötä paikallisten tahojen kanssa. Lisätietoja löydät https://www.akaanpyorailijat.fi/    

Katso tarkemmat tiedot

Nahkialan kuntorata ja laavu

Nahkialan kuntorata on mainio ulkoilupaikka kaikenikäisille. Valaistun kuntoradan pituus on 2,5 kilometriä ja reitti kulkee Nahkialanvuoren upeissa maisemissa. Reitin varrelta löydät kuntoportaat ja Nahkialan laavun. Reitillä saa pyöräillä hiihtokauden ulkopuolella. Kuntoradalta voit jatkaa matkaa Terisjärven luontopolulle, joka kulkee moottoritien yli aina Toijalan Satamaan ja Kangassaareen. Laavu löytyy keskeltä metsää, tarkka sijainti on merkitty Akaan karttapalveluun

Katso tarkemmat tiedot

Kuusikankaan kuntorata ja leijonalaavu

Kuusikankaan kuntorata on 1,9 kilometrin mittainen reitti Akaan Toijalassa. Kuntoradalta lähtee reitti Isokuusen lenkille josta löytyy leijonalaavu. Laavun yhteydestä  löytyy myös kuntoilulaitteita omatoimiseen harjoitteluun. Reiteillä saa pyöräillä lukuunottamatta hiihtokautta. Laavu sijaitsee keskellä metsää, tarkka sijainti on merkitty Akaan karttapalveluun.

Katso tarkemmat tiedot

Akaan skeittiparkki

Akaan skeittiparkki valmistui vuonna 2018 Akaan nuorisovaltuuston ideoimana ja paikallisten harrastajien toiveiden mukaisena. Parkkia voi käyttää scoottaamiseen, skeittaamiseen ja temppupyöräilyyn. Moottoroiduilla ajoneuvoilla skeittiparkkia ei saa käyttää. Skeittiparkki onkin ahkerassa käytössä sekä pienempien että isompin skeittaajien keskuudessa. Tervetuloa!

Katso tarkemmat tiedot

Arajärven luontopolku

Arajärven luontopolulla pääset ulkoilemaan vaihtelevan metsämaan ja luonnonsuojelualueen keskellä. Täällä arkiset asiat varmasti unohtuvat! Reitti on 7,2 kilometriä pitkä, ja se kulkee osaksi metsäautoteiden lomassa. Reitillä on pyöräily sallittu. Reitti on osin vaikeakulkuinen. Arajärveltä löytyy uimaranta, nuotiopaikka puineen ja ulko-wc:t.      

Katso tarkemmat tiedot

Monipuolinen Terisjärven luontopolku ja laavut

Terisjärven luontopolku on noin 8,6 km mittainen vaihteleva reitti, joka lähtee Nahkialanvuorelta ja kulkee Terisjärven ja Sataman kautta Kangassaareen. Voit kiertää joko vain Nahkialanvuoren kuntoradan tai jatkaa moottoritien yli pitkin ainutlaatuista puusiltaa. Maasto vaihtelee metsämaisemasta kaislikkoon ja suoalueeseen. Luontoportaat varrelta löydät muun muassa Nahkialan ja Kangassaaren laavut, kuntoportaat ja keväällä 2023 uusitun lintutornin. Terisjärvi on

Katso tarkemmat tiedot

Luonnonkaunis Haihunkoski

Haihunkoski on viihtyisä luonnonmiljöö Akaan Viialan taajamassa Tarpianjoen rannalla. Kosken ylittää kaunis neliaukkoinen kivisilta, joka on noin 50 metriä pitkä. Virtaavan kosken äärellä voit nauttia vaikka piknikistä tai vain luonnonrauhasta sekä kauniista maisemista. Rannassa olevan rakennuksen remontti on käynnissä: siihen valmistuu yleinen sauna sekä pieni kesäkahvila. Haihunkoski on myös lohikalastajien suosiossa: virtauksesta nousee muun muassa

Katso tarkemmat tiedot

Pyhäjärvireitti – kulttuuria, kartanoita ja maaseudun rauhaa

Pyhäjärvireitillä on viisi runkoreittiä ja useita näiden ympärille rakennettuja matkamahdollisuuksia. Reittien varrelta ja ympäristöstä on haettu pyöräilijöille soveltuvia palveluetappeja – ruokaa, juomaa, majoitusta sekä kaikenlaista mielenkiintoista tehtävää ja nähtävää. Voit siis räätälöidä suosikkikohteidesi pohjalta parhaan reitin reissullesi! Voit lähteä liikkeelle aivan mistä vain matkan varrelta, kiertää myötä- tai vastapäivään ja hyödyntää laivaa tai junaa osan

Katso tarkemmat tiedot

Pörinää kaupunkimehiläistarhalla

Miltä näyttää akaalaisella kaupunkimehiläistarhalla? Mitä mehiläiset siellä tekevät? Suomen Hunajapääkaupunki Akaassa elää 20 miljoonaa mehiläistä. Suunnitelmallisen kaupunkimehiläistarhauksen isähahmo on akaalainen tarhaaja Risto Niilimäki, joka valittiin Vuoden mehiläistarhaajaksi 2021. Niilimäen esittelytarha sijaitsee Akaan Toijalan keskustan kupeessa. Esittelytarhalle pääsee tutustumaan ryhmän kanssa tilauksesta. Tule tutustumaan ja kuulemaan mehiläisten mielenkiintoisesta elämästä!

Katso tarkemmat tiedot

Akaan Keilahalli

Akaan keilahallista löytyy 8 keilarataa. Viikonloppuisin hohtokeilausta hyvän musiikin ja discovalojen vilkkuessa. Sauna ja kokoustilat,saunan ikkunasta näkyy, kuinka muut keilaavat. Myös erillinen kokoustila varustettuna valkokangas ja videotykki. Biljardipöytäkin löytyy! Ravintola baarista löytyvät mm.kori,hot dog,ja pizzaruoat. Tilattavissa pikkujouluihin yms illanistujaisiin pitopalveluruokaa. Lisätietoja löydät www.akaankeilahalli.fi !

Katso tarkemmat tiedot

Etkö löytänyt etsimääsi?