Jonkka Highland - Akaan kaupunki

Jonkka Highland

Tervetuloa!

Jonkan tilalla Akaan Kylmäkoskella kasvatetaan pitkäsarvista ja pitkäkarvaista Ylämaankarjaa. Ylämaankarja (Highland cattle) on Skotlantilainen alkuperäisrotu, joka on tottunut kasvamaan kylmissä ja karuissa olosuhteissa.

Pienen tilan vahvuutena on erikoistuminen. Tila on luomutila, sekä pellot että eläimet ovat luomuvalvonnassa. Rotu on suhteellisen harvinainen ja kaikki tuotteet myydään suoramyyntinä suoraan asiakkaille.

Tilalla on 50–60 eläimen karja, joka laiduntaa ulkona ympäri vuoden. Talvilaitumet ovat suojaisia metsälaitumia, joissa on katos ja sulana pysyvät vesikupit.

Eläimet ovat kotirakkaita eikä karkailu ole ollut juurikaan ongelma. Herkuilla ja rapsuttelulla ne saadaan pysymään kesyinä. Kesyt eläimet tulevat hyvin toimeen ihmisten kanssa ja niiden käsittely on helpompaa ja turvallisempaa.

Lihan pääasiallinen markkinointikanava on Internetin Facebook, johon on perustettu runsaasti REKO-lähiruokaryhmiä. Olemme mukana Lempäälän, Akaan, Urjalan, Valkeakosken, Iittalan, Tampereen Hakametsän ja Hämeenlinnan REKO lähiruokarenkaissa.

Lihaa voi ostaa myös suoraan tilalta. Tilamyynnillä ei ole ainakaan vielä toistaiseksi mitään kiinteää aukioloaikaa. Soittamalla ja sopimalla asia hoituu.

Kohteen tiedot

Jonkka Highland

Kirkkotie 530
37910, Akaa
puh. 040 7166607
jukkafranssila@gmail.com
https://www.jonkkahighland.fi/

Etkö löytänyt etsimääsi?