Tolvilan kartanon lammastila / Tilamyymälä Paimenen Makasiini - Akaan kaupunki

Tolvilan kartanon lammastila / Tilamyymälä Paimenen Makasiini

Tolvilan Kartanon lammastilalla kasvatetaan suomenlampaita. Tila on alkuperäisrotutila ja luomutila. Tilalla on pitkät juuret suomalaisessa historiassa, ja tästä syystä vaalimme perinteitä myös suomalaista lammasrotua ajatellen. Tilan laitumilla vilistelee kesäisin noin reilu 300 lammasta karitsat mukaan lukien. Tilamme alueella on merkittäviä perinnebiotooppialueita, joita lampaat hoitavat. Näin mahdollistetaan ja ylläpidetään luonnon monimuotoisuutta.

Koska huolehdimme eläinten luontaisesta tavasta olla ja elää, on niillä kesällä suuret laidunalueet. Tästä syystä eläimet eivät ensisijaisesti tule rapsuteltaviksi. Talvella pääsee kurkistamaan eläimiä lampolassa aikoina, jolloin tilamyymälä Paimenen Makasiini on avoinna.

Tilalla toimii tilamyymälä Paimenen Makasiini, joka on avoinna erikseen ilmoitettuina aikoina. Siellä on myytävänä tuoretta luomukaritsan lihaa, palveja ja makkaroita, sekä Tolvila WOOL 100% suomenlampaan villalankaa, villatuotteita (huiveja, huopia, shaaleja) sekä taljoja. Paikalla on useimmiten myös muita myyjiä ja muiden tilojen tuotteita.

Voit tutustua tilaan ja tarkistaa Paimenen Makasiinin aukioloajat täältä  https://www.tolvilankartano.fi

Etkö löytänyt etsimääsi?