Lasten ja nuorten harrastustoimintaan uusia ohjeita 8.2.2021 asti - Akaan kaupunki

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan uusia ohjeita 8.2.2021 asti

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on 19. tammikuuta tarkentanut alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan ohjeita. Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt ohjeita ja suosittelee noudattamaan niitä.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa kielletään toistaiseksi, ammattilaisurheilua lukuun ottamatta. Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty. Aluehallintoviraston (Avi) kokoontumisrajoituksen mukaan maksimimäärä yleisölle on 10 henkilöä sisällä ja ulkona.

Linjauksen mukaan harjoituksissa joukkueet eivät kohtaa toisiaan muissa tiloissa kuin kentällä/salissa. Liikuntatilan koko ratkaisee, kuinka monta 10 henkilön ryhmää voi harjoitella samaan aikaan.

Vanhemmat eivät odota lapsiaan sisätiloissa. Joukkueiden mukana ovat vain välttämättömät toimihenkilöt. Hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan. Pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa liikuntasuorituksen ulkopuolella. Seurat vastaavat harjoitusten järjestelyistä ja turvallisuudesta. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskia.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta. Samalla kuntalaisia muistutetaan, että on tärkeää hakeutua koronatestiin, jos hengitystieinfektio-oireita ilmenee. Oireiden arvioinnin voi tehdä ja koronatestiajan voi varata Akaan kaupungin nettisivuilla Klinik24 h-palvelussa. Taysin koronaneuvontanumero 03 311 65333 on avoinna ympäri vuorokauden.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377
ma.perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270