Maksuttomat harrastukset käynnistyivät Akaan kouluissa - Akaan kaupunki

Maksuttomat harrastukset käynnistyivät Akaan kouluissa

Makeeta harrastamista Akaassa -hanke järjestää maksutonta, laadukasta harrastustoimintaa Akaan koululaisille.

Uusi hanke toteuttaa Harrastamisen Suomen mallia Akaan kaupungissa. Mallin myötä Akaan peruskoululaisille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan harrastukseen koulupäivän jälkeen koulun tiloissa tai koulun läheisyydessä lukuvuonna 2021-2022.

– Kyse on kehitystyöstä, joka tehdään yhteistyössä koulujen ja harrastuksen tarjoajien kanssa. Kehitämme toimintaa osaksi Akaan koulujen arkea, koululaisten näköiseksi, avaa hankekoordinaattori Marika Yli-Ollila Akaan kaupungilta.

Harrastustoiminta toteutetaan yhteistyökumppaneiden kanssa, mutta myös koulujen omat opettajat ovat mukana järjestämässä toimintaa kouluihin. Harrastukset ovat Akaan koululaisten omien toiveiden mukaisia.

Parkouria, bändikerhoja ja koodausta

Harrastusryhmien lähtökohtana on oppilaille tehty kysely, jonka avulla selvitettiin, mitä oppilaat tahtoisivat harrastaa. Kouluihin toteutuneita harrastusryhmiä on esimerkiksi parkour, media, valokuvaus, teatteri, kuntosali, futsal, eräkerho, frisbeegolf, bändikerho ja koodaus.

Ilmoittautuminen koulukohtaisiin harrastusryhmiin alkoi elokuussa viikolla 34 ja toiminta kouluilla käynnistyi maanantaina 13.9.2021. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet toimitettiin koululaisille ja huoltajille Wilman kautta.

Harrastamisen Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee avustuksilla Suomen mallin juurruttamista pysyväksi toiminnaksi kunnissa. Akaan kaupunki sai lukuvuodeksi 2021-2022 valtionavustusta mallin toteuttamiseen 245 000 euroa. Lisäksi Akaa rahoittaa hanketta 20 prosentin omarahoitusosuudella.

 

Hymyilevä poika käsityöluokassa