Uusi keskuskeittiö nousi harjakorkeuteen
Akaan kaupungin uuden keskuskeittiön rakentaminen on edennyt harjakorkeuteen. Virstanpylvästä juhlittiin rakennuksen tiloissa perjantaina 10. helmikuuta.
Hämeentiellä hyvien yhteyksien päässä sijaitsevassa tuotantokeittiössä valmistetaan jatkossa päivittäin noin 2800 lounasateriaa ja 700 välipalaa Akaan kouluihin ja päiväkoteihin. Henkilöstöä tiloissa työskentelee 10.
Kaupungin ruokapalvelut saavat käyttöönsä nykyaikaista ja toimivaa tilaa noin 1070 neliömetrin verran toukokuusta 2023 alkaen. Aiemmin kaupungin tuotantokeittiöt ovat sijainneet Arvo Ylpön koulun ja Toijalan yhteiskoulun tiloissa.
Panostusta lasten ja nuorten hyvinvointiin
Rakennustoimikunnan puheenjohtaja ja kaupungin ruokapalveluiden ravitsemisesimies Heli Inkinen nosti esille puheessaan, että keskuskeittiön rakentamisella Akaa myös panostaa akaalaisten lasten ja nuorten hyvinvointiin ruokailun kautta. Inkinen kiitti ruokapalveluiden merkityksellistä panosta hankesuunnitteluun kuten myös alusta lähtien mukana olleita rakennustoimikunnan jäseniä sekä projektiin osallistuneita muita yhteistyökumppaneita.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Rajala puolestaan kiitti puheessaan ruokapalveluiden henkilöstöä vuosien venymisestä ja katseen kiinnittämisestä tulevaan parempaan ratkaisuun.
– Hienosti onnistunut hyvinvointikeskus tuossa naapurissa saa näin toivottavasti jatkoa onnistuneiden hankkeiden joukossa, Sami Rajala sanoi.
Keskuskeittiön rakentaminen alkoi huhtikuussa 2022. Rakentamisurakasta on vastannut NCC Suomi Oy, ja urakan kokonaisbudjetti on ollut noin 4,4 miljoonaa euroa. Pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Jukka Kankaanpää arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy:sta.