Yksityistieavustukset 2022 haettavana - Akaan kaupunki

Yksityistieavustukset 2022 haettavana

Yksityisteiden kunnossapitoavustukset vuodelle 2022 ovat haettavissa 29.4.2022 klo 15 mennessä. Yksityistielain muutoksesta johtuen avustusta myönnetään ainoastaan järjestäytyneille tiekunnille.
Linkki avustushakemuslomakkeelle

Avustukseen vaikuttavien tietojen tarkastaminen

Yksityistielain muutoksesta johtuen on tiekunnan hakemuksessaan ilmoitettava, ovatko sen tiedot ajan tasalla maanmittauslaitoksen yksityistie-rekisterissä sekä väyläviraston kansallisen tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä. Jos lainmukainen ehto ei täyty, tiekunta ei ole avustuskelpoinen (Yksityislaki 560/2018, 84§ ja 50§).

Yksityistierekisteri:  https://www.maanmittauslaitos.fi/lomakkeet/tiekunnan_yhteystiedot_ Kansallinen tie- ja katuverkon tietojärjestelmä:  Tiedot lähetetään sähköpostilla osoitteeseen: info@digiroad.fi.

Ohjeet löytyvät internetosoitteesta:https://vayla.fi/vaylista/aineistot/digiroad/yksityistietietojen-lisaaminen-digiroadiin

Lisäksi on suositeltavaa, että tiekunnat lisäävät/päivittävät tietonsa myös Suomen metsäkeskuksen rekisteriin, josta metsäkeskus voi antaa tietoja muiden metsä- ja yksityistiealan toimijoille. Lomake löytyy osoitteesta: www.tienhoito.fi/kartta

Käykää tarkistamassa tiekuntanne yhteystiedot ja päivittäkää ne tarvittaessa. Yksityistierekisterin tietojen ajantasaisuuden paikkansa pitävyyden tiekunta vakuuttaa avustushakemuksessaan.

Määräajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei huomioida. Tekninen lautakunta päättää avustussumman jakamisesta.

Lisätietoja antaa katuinsinööri Vesa Savolainen, puh 040 335 3272
sähköposti vesa.savolainen@akaa.fi