Muokattu: Yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen 6.4. - Akaan kaupunki

Muokattu: Yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen 6.4.

Päivitetty 31.3.: Tarkennettu, että suositus lasten ja nuorten harrastusten tauottamisesta koskee vain sisällä tapahtuvaa toimintaa.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen 6.4. alkaen. Sen sijaan kaikenikäisten lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta suositellaan pidettävän tauolla ainakin 18.4.2021 asti.

Pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että kaikki urheiluun ja liikuntaan käytettävät sisätilat, myös kylpylät ja saunat pukuhuoneineen, suljetaan 5.-18.4.2021. Sulkumääräys edellyttää tartuntatautilain pykälän 58g käyttöönottoa Pirkanmaalla.

Sulku ulottuisi myös mm. tanssipaikkoihin ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettäviin tiloihin sekä sisäleikkipuistoihin, sisäleikkipaikkoihin sekä kauppakeskusten yleisiin oleskelutiloihin.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt linjauksia ja päättänyt yläkoulujen ja toisen asteen palaamisesta lähiopetukseen 6. huhtikuuta alkaen. Valmiusjohtoryhmä suosittelee, että lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta on tauolla ainakin 18.4. asti.

Valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377

ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270