Kylmäkosken ja Sahurin päiväkodeissa todettu yksittäisiä koronatartuntoja - Akaan kaupunki

Kylmäkosken ja Sahurin päiväkodeissa todettu yksittäisiä koronatartuntoja

Kylmäkosken ja Sahurin päiväkodeissa on todettu yksittäisiä koronatartuntoja tällä viikolla. Yksiköiden toiminta jatkuu kuitenkin normaalisti. Tartunnanjäljitys on kontaktoinut kaikki altistuneet puhelimitse. Mahdollisesti altistuneet on myös kontaktoitu joko tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Koronavirusta liikkuu yhteiskunnassamme laajalti. Tartuntojen estämiseksi on erityisen tärkeää suojata itsensä koronarokotuksilla, huolehtia maskien oikeaoppisesta ja ohjeidenmukaisesta käyttämisestä, huolellisesta käsihygieniasta sekä pysyä ylähengitystieoireisena kotona.

Yli 12-vuotiaiden rokottamattomien henkilöiden, rokotettujen sote-alalla työskentelevien ja vakavalle koronavirukselle alttiiden rokotettujen henkilöiden on syytä hakeutua herkästi koronavirustestaukseen, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee (esim. tukkoisuus, nuha, päänsärky, lämpöily).  Alle 12-vuotiaiden lasten koronavirustestaus ei THL ohjeiden mukaisesti ole aina tarpeenmukaista.

Lisätietoja alle 12-vuotiaiden lasten koronatestaamisesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus)

Lisätietoja:

ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270
johtava ylilääkäri Tiina Määttä, puh. 040 335 2422
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377