Liikenne- ja liikuntapuisto on avattu käyttäjille – toimintoja saadaan lisää ensi vuonna - Akaan kaupunki

Liikenne- ja liikuntapuisto on avattu käyttäjille – toimintoja saadaan lisää ensi vuonna

Akaan uuden liikenne- ja liikuntapuiston ensimmäinen vaihe on valmistunut, ja puisto on avattu käyttäjille. Rakentaminen sujui suunnitellussa aikataulussa. Puisto sijaitsee Toijalan keskusta-alueella lähellä Arvo Ylpön koulua.

Keskeisessä osassa on liikennepuisto, jonka laajalla alueella pääsee tällä hetkellä ajamaan omilla kulkuvälineillä, kuten polkupyörillä tai potkulaudoilla. Puiston varrelta löytyy erilaisia viihtyisyyttä lisääviä oleskelualueita, penkkejä ja istutuksia. Lasten käyttöön saadaan myöhemmin lainattavia polkuautoja.

Lapsille ja nuorille on lisäksi valmistunut monipuolinen parkour-esterata ja BMX-rata, jossa voi talvella laskea pulkkamäkeä.

Akaan kaupungin katuinsinööri Vesa Savolainen korostaa, että puisto on tehty kaikenikäisiä kuntalaisia ajatellen.

– Ensimmäisessä vaiheessa rakentuneet toiminnot ovat pääsääntöisesti suunnattu lapsille ja nuorille, mutta kaikenikäiset kuntalaiset ovat ehdottomasti tervetulleita. Puistossa voi istuskella ja viettää aikaa tai vaikka tehdä etätöitä, Vesa Savolainen kertoo.

Tarjonta laajenee

Puiston rakentaminen jatkuu ensi vuonna. Silloin alueelle nousee runsaasti lisää mukavaa tekemistä, kuten petankkikenttä, senioreiden tasapainorata, ulkokuntoilupaikka, nuotiopaikka/piknikalue ja multigolf-rata. Tulossa on myös arboretum kävelyreitteineen, huolto-/kioskirakennus ja pysäköintialue. Myös nykyinen leikkipuisto tullaan uudistamaan.

Liikenne- ja liikuntapuisto saa lopullisen nimensä teknisen lautakunnan kokouksessa 24.8.2022.

Paikalle löytää tällä hetkellä helpoiten osoitteella Meijerintie 5-7. Lähimmät pysäköintialueet sijaitsevat Toijalan keskusurheilunkentän vieressä ja Toijalan torilla. Toijalan juna-asemalta on matkaa alle kilometri, joten puistossa on helppo vierailla myös junaillen.

asfalttiet kulkevat puistoalueen läpi