Korona - Akaan kaupunki

Korona

Omaolo − koronavirustaudin oirearvio

Omaolon koronavirustaudin oirearvion avulla tartuntaa epäilevä voi arvioida hoidon tarvetta ja varata testiajan, jos  Omaolo näin suosittelee.

Voit täyttää oirearvion Omaolossa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Lähettämällä oirearvion terveydenhuollon ammattilaiselle, saat lisäohjeita ja ajan koronatestiin Omaolon kautta.

Huoltaja voi täyttää 1−14-vuotiaan lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion. Jokaisesta oireisesta henkilöstä tulee tehdä Omaoloon oma oirearvio.

Terveydenhuollon ammattilaiset käsittelevät koronavirustaudin oirearvioita arkisin ma-pe klo 8-15.30. Odota rauhassa ammattilaisen yhteydenottoa seuraamalla Omaolon viestit-kenttää tai Omaoloon ilmoittamaasi sähköpostia.

Tee koronavirustaudin oirearvio osoitteessa www.omaolo.fi.

Ajanvaraus puhelimitse näytteenottoon ja vastaanotolle
ma-pe klo 8-10.30

Akaa puh. 040 335 2702
Urjala puh. 040 335 2133

Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä  voit ottaa yhteyttä Taysin koronavirusneuvontapuhelimeen puh. 03 311 65333, joka palvelee päivittäin klo 8-16. Puhelimesta ohjataan tarvittaessa näytteenottoon Tampereelle Nekalan näytteenottopisteelle.

Tays Valkeakosken päivystys  on tarkoitettu ainoastaan kiireellistä hoitoa tarvitseville.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta löytyvät kaikki ajantasaiset
ohjeet ja tiedotteet koronaviruksesta.

Näytteenottokriteerit

Jos olet oireinen, jää kotiin ja vältä kontakteja vähintään 5 vuorokauden ajan tai niin pitkään kunnes oireet ovat lievittyneet.Koronakotitestin voi tehdä halutessaan. Kotitestejä ei yleensä ole tarpeen varmentaa terveydenhuollossa tehtävällä testillä. Tietyissä tilanteissa on kuitenkin tärkeää hakeutua terveydenhuollon testiin (kts.yst.alla).

Hakeudu testiin jos

  • työskentelet sosiaali-ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä
  • työskentelet missä tahansa ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa
  • kuulut ryhmään, jolle suositellaan 4 koronarokotetta ( voimakkaasti heikentynyt immuunipuolustus)
  • olet raskaana
  • sinulla on vakavia oireita
  • käyt säännöllisesti sairaalassa hoidossa vakavan sairauden vuoksi (esim.syöpähoidot, dialyysi)

 

Näytteenottopaikka

Akaan ja Urjalan hengitystieoireisten vastaanotto ja koronanäytteenotto toimii ajanvarauksella Toijalan vanhalla terveysasemalla, os. Akaantie 2. Paikkana on entiset neuvolan tilat ensimmäisessä kerroksessa.