Korona - Akaan kaupunki

Korona

banneri epäiletkö koronaa

Jos epäilet koronavirustartuntaa, tee oireiden arviointi tai varaa koronatestiaika Klinik24 h-palvelussa.Vastaamme yhteydenottoihin terveysasemien aukioloaikoina.

Ajanvaraus puhelimitse ma-pe klo 8-10.30

Akaa puh. 040 335 2702
Urjala puh. 040 335 2133

Puhelinajanvarauksen ollessa suljettuna ajanvaraukset Klinik24h-palvelun kautta.

Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä  voit ottaa yhteyttä Taysin koronavirusneuvontapuhelimeen puh. 03 311 65333, joka palvelee ympäri vuorokauden. Puhelimesta ohjataan tarvittaessa näytteenottoon Tampereen Hakametsän drive-in pisteelle.

Tays Valkeakosken päivystys  on tarkoitettu ainoastaan kiireellistä hoitoa tarvitseville.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta löytyvät kaikki ajantasaiset
ohjeet ja tiedotteet koronaviruksesta.

Näytteenottokriteerit

Täysin rokotettujen ei tarvitse hakeutua koronanäytteenottoon, jos hengitystieoireet ovat lieviä. Täysin rokotetuiksi katsotaan sellaiset, jotka ovat saaneet kaksi rokoteannosta ja viimeisestä annoksesta on kulunut yli viikko. Poikkeuksena ovat henkilöt, joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle tai jotka ovat sosiaali- tai terveydenhuollon työntekijöitä. Heitä testataan edelleen matalalla kynnyksellä.

Hengitystieoireisena ei tule kuitenkaan mennä töihin, ja on hyvä välttää kontakteja muihin kunnes oireet ovat lievittyneet.

Alle 12-vuotiaiden lasten testausta suositellaan vain, jos lapsella on tiedossa oleva koronavirusaltistus, hän joutuu sairaalahoitoon tai perhepiirissä on yli 16-vuotiaita henkilöitä joilla ei ole täyttä rokotussuojaa.

Näytteenottopaikka

Akaan ja Urjalan hengitystieoireisten vastaanotto ja koronanäytteenotto toimii  ajanvarauksella 9.8.21 alkaen Toijalan vanhalla terveysasemalla, Akaantie 2, entisissä neuvolan tiloissa ensimmäisessä kerroksessa.

Muilla terveysasemilla ei oteta vastaan hengitystieinfektio-oireisia muiden potilaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi. Myös koronatestissä jo käyneiden (negatiivinen tai positiivinen tulos) hengitystieoireisten jatkohoitopaikka on infektiovastaanotto.