Korona - Akaan kaupunki

Korona

banneri epäiletkö koronaa

Jos epäilet koronavirustartuntaa, tee oireiden arviointi tai varaa koronatestiaika Klinik24 h-palvelussa.Vastaamme yhteydenottoihin terveysasemien aukioloaikoina.

Ajanvaraus puhelimitse ma-pe klo 8-10.30

AKAA p. 040 335 2702.
URJALA p. 040 335 2133.

Puhelinajanvarauksen ollessa suljettuna ajanvaraukset Klinik24h-palvelun kautta.

Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä  voit ottaa yhteyttä Taysin koronavirusneuvontapuhelimeen p.03 311 65333, joka palvelee ympäri vuorokauden. Puhelimesta ohjataan tarvittaessa näytteenottoon Tampereen Pirkkahalliin (messu-ja urheilukeskus).

Tays Valkeakosken päivystys  on tarkoitettu ainoastaan kiireellistä hoitoa tarvitseville.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta löytyvät kaikki ajantasaiset
ohjeet ja tiedotteet koronaviruksesta.

Koronanäytteitä suositellaan otettavaksi, vaikka oireet olisivat lieviä. Hengitystieoireiden lisäksi myös akuutti ripuli, pahoinvointi ja oksentelu voivat olla koronan oireita.
Kun oireet alkavat, pysy kotona ja hakeudu testiin mahdollisimman nopeasti. Näin mahdolliset taudille altistuneet voidaan nopeasti tavoittaa ja taudin leviäminen estää.

Akaan ja Urjalan hengitystieoireisten vastaanotto  ja näytteenotto toimii arkisin ma-pe klo 8-16 Viialan terveysasemalla  ajanvarauksella, kts.alla (9.8 alkaen Akaantie 2, neuvolan tilat) .  Muilla terveysasemilla ei oteta vastaan hengitystieinfektio-oireisia muiden potilaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi. Myös koronatestissä jo käyneiden, (negatiivinen tai positiivinen tulos) hengitystieoireisten jatkohoitopaikka on Viiala.