Koronarajoitukset - Akaan kaupunki

Koronarajoitukset

Päivitetty 27.4. klo 10.20

Täältä löydät tietoja kaupungin palveluista koronatilanteen aikana.

Akaan kaupunki noudattaa Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän sekä Avin linjauksia ja suosituksia. Kannustamme paikallisia toimijoita huomioimaan suositukset.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti. Tietoja päivitetään sitä mukaa, kun muutoksia tulee.

Terveydenhuolto

Koronaoireisten potilaiden vastaanotto on Toijalan vanhalla terveysasemalla (Akaantie 2, 37800 Akaa). Paikkana on entiset neuvolan, hammashuollon ja fysioterapian tilat ensimmäisessä kerroksessa.

Vierailuja yksiköissä on rajoitettu. Vanhusten palvelutaloissa kannattaa hyödyntää etätapaamisia, esimerkiksi videopuheluita. Palvelutalon henkilökunta avustaa etätapaamisten järjestelyissä.

Koronarokotuksista löydät tietoa sivuiltamme

Tilat ja harrastukset

Kuntosaleilla voi olla korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan.

Kirjastossa 12 vuotta täyttäneitä asiakkaita koskee vahva maskisuositus, turvavälit sekä hyvä käsihygienia. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa. Asiakaskoneen käyttöaika on 30 minuuttia.

Maskisuositus

Akaassa on voimassa THL:n maskisuositus, jonka mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Vähävaraisille asukkaille, myös toisen asteen opiskelijoille, jaetaan kasvomaskeja maksuttomasti Akaan yhteispalvelukeskuksesta.

Akaan kaupungin henkilöstön maskisuositus on päättynyt. Henkilöstö voi kuitenkin halutessaan käyttää maskia työpaikalla. Henkilöstö työskentelee joustavasti etä- ja lähityössä.