Varhaiskasvatuksen koronaohjeet - Akaan kaupunki

Varhaiskasvatuksen koronaohjeet

Noudatamme varhaiskasvatuksessa edelleenkin terveyskeskuksen 25.6.2020 antamaa koronaohjetta. Ohjetta noudatetaan, kunnes uudet ohjeet tulevat voimaan.

Koronaviruksen oireita voivat olla:

kuume
yskä
hengenahdistus
lihaskivut
väsymys
nuha
pahoinvointi
ripuli
Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä. Pelkästään oireiden perusteella et voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri.

Jos lapsella on edes lieviä hengitystieoireita, kuten nuha, hänen tulee pysyä kotona ja hänet tulee viedä herkästi koronavirustestiin. Jos oireet johtuvat esim. siitepölyallergiasta ja poistuvat lääkityksen aloittamisen jälkeen, lapsi voi mennä päiväkotiin, kun on taas oireeton.

Koronavirustestin tulos kertoo tilanteesta näytteenottohetkellä. Negatiivinen testitulos ei sulje pois, että testin ottamisen jälkeen saa tartunnan.

Jos testi on otettu oireiden vuoksi, eikä oireita ole enää testituloksen valmistuessa, voi palata normaaliin arkeen. Jos oireet jatkuvat, on hyvä välttää kodin ulkopuolisia kontakteja, kunnes oireet väistyvät. Varhaiskasvatukseen saa palata, kun oireita ei enää ole tai ne ovat selvästi vähentyneet.  Jos oireita tulee uudelleen ja/tai oireet pitkittyvät, tulee herkästi hakeutua uudelleen testiin.

Hoitava lääkäri päättää laboratoriotutkimuksista. Testiin ohjataan henkilöt, jotka hakeutuvat terveydenhuoltoon ja joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Ota ensisijaisesti yhteyttä puhelimella

Akaan ja Urjalan terveysasemat, puh. 040 335 2702 arkisin klo 8-16
TAYS Valkeakoski, puh. 03 3116 7260
Ilta- yö- ja viikonloppupäivystys:
arkisin ma-to klo 16 – seuraavaan aamuun klo 8
perjantaista klo 16 – maanantaiaamuun klo 8