Akaassa kerätään katujen kuntotietoa mobiilipelillä - Akaan kaupunki

Akaassa kerätään katujen kuntotietoa mobiilipelillä

Akaan kaupunki toteuttaa joukkoistetun katujen kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Tapahtuma alkaa lauantaina 27.8. klo 10 (säävarauksella) ja on jatkoa heinäkuun kartoitukselle, jossa Akaan pyöräteistä kerättiin kuntotietoa samalla menetelmällä. Nyt kartoitettavana on 100 kilometrin katuverkko. Kuka tahansa voi osallistua, ja välineiksi riittävät älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, joka tarjoaa karttanäkymän Akaan kaduista. Kaduille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä lähes kolmen euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Pelaajan poimimat rahanarvoiset objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta. Tämä tekee datankeruusta hyvin organisoitua ja ilmaisee käyttäjille selkeästi, mistä katujen kuntotietoa on vielä keräämättä, selventää Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Matkapuhelin roikkuu auton tuulilasista

Tärkeää tietoa

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

– On hienoa päästä osallistumaan tähän kartoitukseen ja saada myös kaupunkilaiset mukaan keräämään arvokasta tietoa teistä. Tiedoilla saamme hyvän ja kattavan kuvan tiestön kunnosta sekä saadaan luotua kuntotietoon pohjautuva päällysteiden hallintajärjestelmä, kertoo Akaan kaupungin katuinsinööri Vesa Savolainen.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Seinäjoella, Lapualla, Loimaalla, Asikkalassa, Parkanossa ja Enköpingissä.


Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.

Yhteystiedot:

Vesa Savolainen
Katuinsinööri, Akaan kaupunki
040 335 3272
vesa.savolainen@akaa.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.com