Ohje koronapassin saamiseksi - Akaan kaupunki

Ohje koronapassin saamiseksi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt kohdennettuja kokoontumisrajoituksia sisätiloihin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueelle.

Aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista. Määräys on voimassa ajalla 24.11.–19.12.2021.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Suomessa koronapassina käytetään EU:n koronatodistusta, jonka voi ladata OmaKanta -palvelusta. Koronapassina voi käyttää mitä tahansa kolmesta OmaKannan koronatodistuksesta eli todistusta koronarokotuksesta, todistusta koronatestituloksesta tai todistusta sairastetusta koronavirustaudista.

Jos henkilöllä ei ole mahdollisuutta ladata koronatodistusta netistä, voi sen pyytää Akaassa Hyvinvointikeskuksesta. Ensisijaisesti pyyntö olisi hyvä lähettää sähköisen asiointipalvelu Klinikin kautta.
Klinikissä voi asioida myös toisen puolesta eli esim. lähiomaista voi pyytää laittamaan viestin puolestaan.
Myös soittamalla voi todistusta pyytää, mutta vaarana on, että ajanvarausnumero ruuhkautuu, jos todistuksen pyytäjiä on paljon.
Pyynnön todistuksesta voi toimittaa myös Hyvinvointikeskuksen infoon.

Todistusta pyydettäessä kannattaa varautua 2–3 päivän odotusaikaan.
Ensisijainen terveydenhuollon toiminta on kuitenkin sairaan- ja terveydenhoito.
Jos alkuviikosta kysyy koronatodistusta loppuviikon tapahtumaan, sen pitäisi järjestyä.

Koronatodistus postitetaan pyytäjälle tai sen voi vaihtoehtoisesti käydä noutamassa Hyvinvointikeskuksen infosta, kun ilmoitus valmistumisesta on tullut.

Koronatestejä koronapassia varten ei julkisella puolella täysi-ikäisille tehdä, poikkeuksena ne henkilöt, joilla on todennettu lääketieteellinen syy olla ottamatta rokotetta.
Muuten testaukset täytyy käydä hoitamassa yksityisellä puolella.

Akaan kaupungin terveydenhuolto