Akaa-päivä 2024 - Akaan kaupunki

Akaa-päivä 2024

18.05.2024 - 18.05.2024 Akaa, useita paikkoja

Akaa-päivää vietetään lauantaina 18.5.2024 monipuolisen ja laajan ohjelman merkeissä. Luvassa on aamusta iltaan ilmaisristeilyjä, musiikkia, kulttuuria ja tonttiesittelyitä. Akaa-päivänä julkistetaan ja avataan Toijalan kulttuuriympäristöreitti.

Ohjelma on maksutonta ja kaikille avointa sekä eri-ikäisille suunnattua. Tapahtumat järjestää ja tarjoaa Akaan kaupunki, paitsi Pappilan markkinat järjestää Pappilan koulun vanhempainyhdistys.

Akaa-päivää juhlitaan vuosittain Maailman mehiläispäivän (20.5.) aikoihin. Tänä vuonna tapahtuma uudistuu ja laajenee.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ohjelma 18.5.2024

klo 10–13 Tonttipäivä Uudessakylässä

Tervetuloa tutustumaan Uudenkylän alueen omakotitontteihin. Paikan päällä on kaupungin edustajia esittelemässä ja kertomassa tonteista. Myös paikalliset rakennusyritykset esittelevät palveluitaan. Tarjolla lettuja sekä kahvia ja mehua.

Uusikylä on suosittu omakotitaloalue rauhallisella sijainnilla palveluiden vieressä. Tutustu Uudenkylän virtuaalinäyttelyyn

Tarkka esittelypaikka ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Uudenkylän omakotialue kuvattuna ilmasta: taloja, metsää ja lunta.

klo 10–14 Akaan kuvataiteilijoiden kevätnäyttelyn ”Uutta kohti” päättäjäiset

Näyttelyn viimeisenä aukiolopäivänä taiteilijat esittelevät töitään Kulttuuritalo Laaksolassa tasatunnein klo 11, 12 ja 13. Vapaa pääsy.

Osoite: Saunatie 4, Akaa/Toijala

10–13.30 Pappilan markkinat

Pappilan koulun pihapiirissä ohjelmassa luvassa vanhempainyhdistyksen kahvila, pomppulinna perheen pienimmille, onnenpyörä, harrastusmahdollisuuksien esittelyä ja peräkonttikirppis. Alpakat paikalla klo 11-12.

Järjestää Pappilan koulun vanhempainyhdistys ry

Osoite: Savikontie 2-6, Akaa/Toijala

klo 11–17 Ilmaisristeilyt Vanajalla

Pirkka Linesin ilmaislähdöt M/S Helenalla Toijalan Sataman vierasvenelaiturista klo 11, klo 13, klo 14.30 ja klo 16. Risteilyn kesto on noin tunti. Risteilyn aikana kuullaan Akaan historiaa ja mielenkiintoisia paikallistarinoita Pasi Kylmälän johdolla.

Mukaan mahtuu 40 ensimmäistä/risteily. Laivalla on myynnissä kahvia ja virvokkeita.

Osoite: Satamatie 317, Akaa/Toijala

Laiva lipuu aurinkoisena päivänä järvellä, kannella on ihmisiä.

klo 12 Helismaan helmiä kosken kuohuissa

Jouni Keronen esittää Reino Helismaan iki-ihania kappaleita Kylmäkosken wanhalla myllyllä. Konsertin kesto on noin puoli tuntia. Vapaa pääsy.

Osoite: Myllytie, Akaa/Kylmäkoski

Jouni Keronen nojaa talon seinään ja katsoo taivaalle.

klo 13 Onneli, Anneli ja nukutuskello –lukuteatteriesitys

Viialan kirjasto Vilkussa vietetään Marjatta Kurenniemen teoksen 40-vuotisjuhlaa lukuteatterin merkeissä! Ohjelmassa on pätkä Kurenniemen kirjasta roolihahmoineen, joihin kuuluu myös kertoja. Monille ennestään tuttu Vaaksanheimon perhe on mukana nukkehahmoina. Vaaksanheimot jäävät nähtäville Vilkun vitriiniin tapahtuman jälkeen. Lukuteatteri on esitysmuoto, jossa näyttelijät esittävät repliikkinsä lukien. Vapaa pääsy.

Osoite: Solmukatu 3, Akaa/Viiala

Vaaksanheimot-nukkehahmot ovat pöydällä viherkasvien vieressä.

klo 14.30 Toijalan kulttuuriympäristöreitin avajaiset

Uuden Akaan Toijalan kulttuuriympäristöreitin avajaiset ja infotilaisuus Toijalan rautatieaseman tunnelin pohjoispäässä. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus kulkea uusi reitti omatoimisesti.
Kulttuuriympäristöreitti tuo esiin Toijalan kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia ja paikallisia luontokohteita. Reitti sijoittuu Toijalan keskusta-alueen pohjoisosaan noin 1,5 kilometrin matkalla. Kohteita on yheensä kymmenen. Vapaa pääsy.

Osoite: Ryödintie, Akaa/Toijala

klo 18 Anna Hanskin konsertti Seurantalo Sampolassa

Anna Hanski on koonnut viihdyttävän, tunteikkaan ja muistorikkaan kokoelman lauluja esitettäväksi. Ohjelman aikana kuullaan upeita kappaleita vuosikymmenten varrelta, unohtamatta tietenkään Annan omia, ihmisten rakastamia lauluja. Laulut ovat muistoja, haaveita ja arkea sanoo Anna ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi matkalle näihin kaikkiin!

Kesto reilu tunti väliaikoineen. Myynnissä kahvia ja pullaa. Vapaa pääsy.

Osoite: Sampolantie 3, Akaa/Toijala

Anna Hanski nojaa kaiteeseen ja hymyilee kameraan.

 

Päivän järjestää Akaan kaupunki.

 

Tapahtuman tiedot

Sijainti:

Useita eri paikkoja.

Lisätietoa: