Mielen sisällä -näyttely, Jari Kärkkäinen - Akaan kaupunki

Mielen sisällä -näyttely, Jari Kärkkäinen

02.07.2024 - 02.08.2024 Akaan pääkirjasto

Mielen sisällä -näyttely käsittelee oman mielen sisältöjen kätkössä pysymistä ja toisten mielten kokemisen mahdottomuutta. Näyttely koostuu kolmesta sarjasta, Naamat, Tappaa unessa ja Hermeettinen laakso.

Naamat
Kasvojen kautta luemme toisiamme ja kerromme muille ajatuksistamme. Kasvojen taakse kätkeytyy kuitenkin oma sisäinen maailmamme, jota avaamme säännöstellen ja omien ilmaisukykyjemme rajoittamina.

Tappaa unessa
Nukkuvan kissan katsominen on paitsi rauhoittavaa, myös arvoituksellista. Mistä kissa näkee unta ja miten se kokee unen ja valveen välisen eron? Tähän kissan kokemukseen meillä ei voi olla suoraa pääsyä edes sen vertaa kuin toisten ihmisten kokemukseen.

Hermeettinen laakso
Oma mielemme on ilmatiivis, muilla ei sinne ole pääsyä enempää kuin sen verran mitä pystymme kertomaan sanoin, elein tai kehomme, erityisesti kasvojen kautta. Mielen hermeettisyyden kokemus on erityisen vahva meillä, jotka mieluiten pidämme omat asiat ominamme, muita häiritsemättä.

Itsestään taiteilija kertoo mm. seuraavaa:
”Minä
Maalaan akryylillä, öljyväreillä ja akvarellimaaleilla. Lisäksi teen grafiikkaa ja piirustuksia ja kokeilen erilaisia tekniikoita, kuten kuvansiirtoa ja paperin valmistusta. Lisäksi olen aktiivisesti mukana Kirjakahvilan galleriatyöryhmässä, jossa järjestämme monipuolisia näyttelyitä.
Näen itseni ennemmin kulttuurialasta innoittuvana monitoimihenkilönä kuin taiteilijana, jolla on taideammatillisia ambitioita. Ensisijaisesti maalaaminen on minulle keino rauhoittua omista ajatuksistani. Kun tartun siveltimeen, pääni sisäinen jatkuva pälinä hiljenee.”

Tapahtuman tiedot

Sijainti:

Akaan pääkirjasto
Köyvärintie 1
37800 Akaa

Lisätietoa: