Syöminen - Akaan kaupunki

Syöminen

Se mitä syömme ja milloin, vaikuttaa jokapäiväiseen hyvinvointiimme. Maistuva ruoka tuo mielihyvää ja säännöllinen syöminen pitää virkeänä. Kohtuullinen ruokamäärä ja tasaisin väliajoin syöminen auttavat syömisen ja painonhallinnassa. Herkkä vatsa pitää säännöllisistä ruoka-ajoista. Terveelliset ruokavalinnat myös ehkäisevät monia sairauksia ja ovat tärkeä osa niiden hoitoa.

Tälle sivustolle on koottu tietoa terveellisestä syömisestä sekä ravitsemukseen ja painonhallintaan liittyviä palveluita.

Sähköisiä palveluita verkossa

Tutkitusti terveellinen ruoka ”pähkinän kuoressa”  tästä linkistä.

Terveyttä edistävä ravinto -valmennus Omaolo

Palvelu vaatii tunnistautumisen. Lue lisää Omaolon ravintovalmennuksesta. Omaolon ravintovalmennukseen pääset tästä linkistä.

Terveyskylän omahoito-ohjelma

Terveyskylän syötkö sopivasti –omahoito-ohjelman avulla voit arvioida, syötkö terveytesi kannalta sopivasti. Ohjelma edellyttää kirjautumista. Terveyskylän sivuille pääset tästä linkistä.

Ruokapäiväkirja

​Ruokapäiväkirja omien ruokatottumusten arviointiin sekä tietoa ruokien ravintosisällöstä löytyy tästä linkistä.

Terve sydän syömällä

Sydänliiton sivustolla on testejä, joiden avulla oivallat syömisesi vaikutuksen sydänterveyteen ja saat vinkkejä, kuinka muutat syömistäsi parempaan suuntaan tästä linkistä.

Irti ahminnasta! -itsehoito-ohjelma

Mielenterveystalon Irti ahminnasta! -itsehoito-ohjelma auttaa sinua askel askeleelta kohti tasapainoisempaa suhdetta ruokaan. Tutustu ohjelmaan tästä linkistä.

Suun terveys

Suunterveyttä käsitteleviltä sivuilta löydät tietoa terveellisistä ruokatottumuksista. Lue lisää I Love Suu -sivustolta.

Ohjausta ryhmässä

Terveyskylän painonhallintatalo on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä virtuaalinen palvelu terveellisen laihduttamisen ja painonhallinnan tueksi. Palvelu tarjoaa tutkittua tietoa lihavuuden hoidosta ja painonhallinnasta. Lue lisää tästä

Valkeakoski-opistolla on kursseja käytännön ruuanvalmistuksesta ja painonhallinnasta. Tutustu tästä Valkeakoski-opiston palveluihin.

Yksilöllistä ravitsemusohjausta

Yleistä ravitsemusohjausta annetaan hoitajien ja lääkäreiden vastaanotoilla sekä aikuisneuvolassa. Kohderyhmänä ovat kaikki ravitsemusohjausta tarvitsevat kuntalaiset, joilla on esim. ylipainoa, sydän- ja verisuonisairauksia, korkea verensokeri tai diabetes. Ohjaukseen voivat hakeutua myös kuntalaiset, joilla on ruoka-allergioita tai  -yliherkkyyksiä, kasvisruokavalio, nielemis- tai syömisvaikeuksia, ruokahaluttomuutta tai muita syömiseen liittyviä ongelmia.

Ravitsemusterapeutti  

Ravitsemusterapeutti ohjaa asiakkaita kaikissa ruokaan ja ravitsemukseen liittyvissä pulmissa. Erityisvastaanottojen sivuille pääset tästä linkistä.

Suun terveydenhuolto

Ravitsemus ja suun terveys kulkevat käsi kädessä, joten ravitsemusneuvontaa annetaan myös suun terveydenhuollossa. Ohjausta antavat suuhygienisti, hammashoitaja ja -lääkäri.