Syöminen - Akaan kaupunki

Syöminen

Se mitä syödään ja milloin, vaikuttaa jokapäiväiseen hyvinvointiin. Maistuva ruoka tuo mielihyvää. Säännöllinen syöminen pitää virkeänä. Kohtuullinen ruokamäärä ja tasaisin väliajoin syöminen auttavat syömisen ja painonhallinnassa. Herkkä vatsa pitää säännöllisistä ruoka-ajoista. Terveelliset ruokavalinnat myös ehkäisevät monia sairauksia ja ovat tärkeä osa niiden hoitoa.

Tutkitusti terveellinen ruoka ”pähkinän kuoressa”  tästä linkistä.

Tälle sivustolle on koottu ravitsemukseen ja painonhallintaan liittyviä palveluita sekä tietoa terveellisestä syömisestä.

Sähköisiä palveluita verkossa

Terveyttä edistävä ravinto -valmennus Omaolo

Palvelu vaatii tunnistautumisen. Lue lisää Omaolon ravintovalmennuksesta. Omaolon ravintovalmennukseen pääset tästä linkistä.

Terveyskylän omahoito-ohjelma

Terveyskylän syötkö sopivasti –omahoito-ohjelman avulla voit arvioida, syötkö terveytesi kannalta sopivasti. Ohjelma edellyttää kirjautumista. Terveyskylän sivuille pääset tästä linkistä.

Ruokapäiväkirja

​Ruokapäiväkirja omien ruokatottumusten arviointiin sekä tietoa ruokien ravintosisällöstä löytyy tästä linkistä.

Terve sydän syömällä

Sydänliiton sivustolla on testejä, joiden avulla oivallat syömisesi vaikutuksen sydänterveyteen ja saat vinkkejä, kuinka muutat syömistäsi parempaan suuntaan tästä linkistä.

Irti ahminnasta -itsehoito-ohjelma

Mielenterveystalon irti-ahminnasta –itsehoito-ohjelma auttaa sinua askel askeleelta kohti tasapainoisempaa suhdetta ruokaan. Tutustu ohjelmaan tästä linkistä.

Suun terveys

Suunterveyttä käsitteleviltä sivuilta löydät tietoa terveellisistä ruokatottumuksista. Lue lisää I Love Suu -sivustolta.

Ohjausta ryhmässä

Terveyskylän painonhallintatalo on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä virtuaalinen palvelu terveellisen laihduttamisen ja painonhallinnan tueksi. Palvelu tarjoaa tutkittua tietoa lihavuuden hoidosta ja painonhallinnasta. Lue lisää tästä

Valkeakoski-opistolla on kursseja käytännön ruuanvalmistuksesta ja painonhallinnasta. Tutustu tästä Valkeakoski-opiston palveluihin.

Yksilöllistä ravitsemusohjausta

Yleistä ravitsemusohjausta annetaan hoitajien ja lääkäreiden vastaanotoilla. Kohderyhmänä ovat kaikki ravitsemusohjausta tarvitsevat kuntalaiset, joilla on esim. ylipainoa, sydän- ja verisuonisairauksia, korkea verensokeri tai diabetes, tai muu ruuansulatuskanavan alueen sairaus, ruoka-allergia tai – yliherkkyys, kasvisruokavalio, nielemis- tai syömisvaikeuksia, ruokahaluttomuutta tai muita syömiseen liittyviä ongelmia.

Lääkäreiden ja hoitajien ajanvaraukseen voit varata ajan tästä linkistä.

Aikuisneuvolan sivut löydät tästä linkistä.

Ravitsemusterapeutti  

Ravitsemusterapeutti ohjaa asiakkaita kaikissa ruokaan ja ravitsemukseen liittyvissä pulmissa. Erityisvastaanottojen sivuille pääset tästä linkistä.

Suun terveydenhuolto

Ravitsemus ja suun terveys kulkevat käsi kädessä, joten ravitsemusneuvontaa annetaan myös suun terveydenhuollossa. Ohjausta antavat suuhygienisti, hammashoitaja ja -lääkäri.

Akaan hammashoidon sivut löydät tästä linkistä.