Liikkuminen - Akaan kaupunki

Liikkuminen

Liikunnalla ja liikkumisella on tutkitusti hyviä vaikutuksia ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Säännöllisellä kohtuullisesti rasittavalla liikunnalla on todettu olevan hyviä vaikutuksia myös sairauksien ehkäisyssä. Jo yksi liikuntakerta saa aikaan myönteisiä vaikutuksia kehossasi.

Tiedätkö, kuinka paljon lapsen, työikäisen tai ikäihmisen olisi suositeltavaa liikkua viikoittain terveyden ylläpitämiseksi? Tutustu liikkumisen suosituksiin UKK-instituutin sivuilla.

Arjessa on monia pieniä hetkiä ja tapoja liikkua, kuten koti- ja pihatyöt, ulkoilu lasten ja lemmikkieläinten kanssa tai työmatkasiirtymät. Liikkumisen ei tarvitse siis olla aina ohjattua tai tavoitteellista, vaan lyhyetkin liikuntatuokiot merkitsevät ja tuottavat myönteisiä terveysvaikutuksia.

Tälle sivulle on koottu erilaisia liikkumisen mahdollisuuksia Akaassa. Löydä itsellesi sopivin liikuntamuoto.

Ohjaus omahoitoon liikunnan keinoin 

Ohjausta ja neuvontaa liikunnan aloittamiseen ja nousujohteiseen harjoitteluun. Kuntoutuksesta saat yksilöllistä sekä ryhmässä tapahtuvaa fysioterapiaa. Ryhmiin sekä yksilökäynneille tarvitaan lääkärin tai fysioterapeutin arvioon perustuva lähete.

Akaan hyvinvointikeskuksen fysioterapiapalveluista vastaa 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialue. Tarkista ajantasaiset palvelutiedot Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta. 

Yksilöllinen liikuntaneuvonta

Maksutonta liikuntaneuvontaa säännöllisen liikunnan aloittamisesta kiinnostuneille ja vähän liikkuville. Lue lisää

Kuntosalikaverit

Akaan koulutetut vertaisohjaajat toimivat kuntosalikavereina, jotka opastavat laitteiden käyttöä Akaan kuntosaleilla. Lue lisää.

Maksuton kuntosaliohjaus

Akaan kaupunki tarjoaa kaikille kuntalaisille ilmaista kuntosaliohjausta Monitoimihallilla. Maksat vain kuntosalimaksun. Lue lisää

Ryhmäliikunta

Terveyttä ja työkykyä ylläpitävä ja parantava liikunta ryhmissä. Erityisryhmien liikunta on aikuisten matalan kynnyksen liikuntaa. Se sisältää ohjattua liikuntaa eritasoisissa ryhmissä. Lue lisää erityisryhmien liikunnasta.

Muita liikuntamuotoja

Etäjumppa

Voit jumpata etänä. Etäjumppaa varten tarvitset vain tietokoneen ja nettiyhteyden.  Katso  etäjumppia

Frisbeegolf

Tutustu tästä hauskaan trendilajiin joka vaatii tarkkuutta ja hermoja.

Polkupyöräsuunnistus

Kesäkauden kestävä perinteinen suunnistustapahtuma palkintoineen. Lue lisää

Uimahalliretket

Hämeen Turistiauton järjestämät bussikuljetukset Forssan Vesihelmeen kaikista taajamista. Lue lisää

Retkeilypaikat ja luontokohteet 

Kuntoradat

Laavut

Ladut

Urheilukentät, urheilupaikat ja kuntosalit

Kuntosalit

Avantouinti

Lähiliikuntapaikat

Tenniskentät

Uimarannat

Ulkojäät

Urheilukentät

Beach-volley -kentät

Toijalan monitoimihalli

Akaa Areena