Akaan uusi hyvinvointikeskus valmistui – toiminta alkaa 2. elokuuta - Akaan kaupunki

Akaan uusi hyvinvointikeskus valmistui – toiminta alkaa 2. elokuuta

Hyvinvointikeskus on valmistunut ja Akaan kaupunki vastaanotti valmiin rakennuksen 30. kesäkuuta. Rakentamisesta vastasi NCC Suomi Oy. Tilojen varustus ja kalustus on nyt käynnissä ja toiminta alkaa 2. elokuuta.

Hyvinvointikeskus kokoaa saman katon alle Akaan sosiaali- ja terveyspalvelut: lääkärien ja hoitajien vastaanoton, neuvolatoiminnan, laboratorion, röntgenin, fysioterapian ja apuvälinelainauksen sekä suun terveydenhuollon. Lisäksi sinne yhdistyvät alueen lasten, nuorten ja perheiden palvelut lukuun ottamatta kouluterveydenhuollon ja oppilashuollon palveluita. Myös kotihoito, ikäihmisten asiakasohjaus ja perusturvatoimen hallinto siirtyvät uuteen rakennukseen.

Koronaoireisten infektiovastaanotto jatkaa toimintaansa Toijalan terveysasemalla samoin kuin pääosa koronarokotustoiminnasta.

hyvinvointikeskusrakennus ulkoa

Ilmoittautuminen ensimmäisen kerroksen aulassa

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat asiakkaat ilmoittautuvat hyvinvointikeskuksen ensimmäisen kerroksen ilmoittautumispisteessä, jossa arvioidaan hoidon kiireellisyys. Ajan varanneet ilmoittautuvat ensimmäisen kerroksen aulan Itte-itseilmoittautumisautomaatilla, joka ohjaa asiakkaan oikeaan aulaan. Toiminnan käynnistymisvaiheessa infopisteen henkilökunta auttaa asiakkaita löytämään oikeaan paikkaan.

Hyvinvointikeskuksen ovet ovat auki maanantaista perjantaihin klo 7.30–16. Puhelinajanvaraus ja sähköinen asiointipalvelu Klinik toimivat entiseen tapaan.

Hyvinvointikeskus sijaitsee entisen Matinpuiston paikalla lähellä Toijalan rautatieasemaa hyvien yhteyksien äärellä. Osoite on Torkontie 2, Akaa. Akuuttiin vastaanottoon ja päivystykseen on käynti Ryödintien puolelta. Akaan sisäinen joukkoliikenne tulee kulkemaan hyvinvointikeskuksen kautta. Saapumistiet, pysäköintipaikat ja hyvinvointikeskuksen tilat on havainnollistettu kuvien avulla, jotka löytyvät Akaan kaupungin nettisivuilta osoitteessa www.akaa.fi/hyvinvointikeskus .

Akaan laboratorio aukeaa hyvinvointikeskuksessa

Fimlabin Akaan laboratorio aukeaa uudessa hyvinvointikeskuksessa maanantaina 2.8.2021. Samalla toiminta Toijalan laboratoriossa päättyy 30.7. Viialan ja Kylmäkosken laboratoriot on jo suljettu. Toiminta Urjalassa säilyy ennallaan.

Akaan laboratoriossa asiakkaita palvellaan laboratoriotoimintaan suunnitelluissa, moderneissa tiloissa. Tilojen selkeyteen, viihtyvyyteen ja toimivuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Asiakkaita palvellaan neljässä näytteenottohuoneessa, joista yksi on EKG-huone ja yksi on varusteltu papa-näytteenottoon.

Asiakkaita palvellaan ajanvarauksella. Päivystysasiakkaita palvellaan myös vuoronumerolla. Maanantaista 30.8. alkaen asiakkaita palvellaan lisäksi kolmella Nopsa-pikapalvelupisteellä. Lue lisää Nopsa-palvelusta.

Akaan laboratorio palvelee asiakkaita arkisin ma–pe klo 7.30–15 osoitteessa Torkontie 2, 37800 Akaa.


Lisätietoja:

Va. johtava hoitaja Marja Lehtonen, Akaan kaupunki, puh. 040 335 2420, marja.lehtonen@akaa.fi

Aluejohtaja Anna-Maija Haapala, Fimlab Laboratoriot, puh. 050 369 4446, anna-maija.haapala@fimlab.fi