Liikenne- ja liikuntapuiston rakentaminen käynnistymässä - Akaan kaupunki

Liikenne- ja liikuntapuiston rakentaminen käynnistymässä

Akaan kaupunki on käynnistämässä uuden liikunnallisen liikennepuiston rakentamisen tänä keväänä. Tekninen lautakunta käsittelee suunnitelmaa ja päättää sen toteuttamisesta 24. helmikuuta.

Uusi matalan kynnyksen lähiliikunta- ja liikennepuisto on suunnattu kaikenikäisille käyttäjille mukaan lukien erityisryhmät. Puisto sijaitsee Sikosuon alueella lähellä Toijalan rautatieasemaa. Keskeinen sijainti mahdollistaa saapumisen kauempaakin.

Monipuolisen elämysalueen keskeisenä toimintona on lasten liikennepuisto. Siitä tulee liikenteen pienoismaailma, jossa lapset pääsevät opettelemaan liikennekäyttäytymistä turvallisessa ympäristössä. Liikennepuisto koostuu monipuolisista asfaltoiduista ajoreiteistä; liikenneympyrästä, liittymistä ja suojateistä. Lisäksi alue varustetaan liikennemerkeillä ja opastetaululla.

Tavoitteena on, että liikennepuisto valmistuu ensi kesän aikana ja olisi jo kesällä käytettävissä ainakin osittain.

– Liikenne- ja liikuntapuisto luo hyvät ja monipuoliset puitteet eri-ikäisten asukkaiden ajanviettoon. Liikennepuistoa on paljon toivottu erityisesti lapsiperheiden keskuudessa, joten on hienoa, että nyt pääsemme toteuttamaan tämänkin toiveen, iloitsee katuinsinööri Vesa Savolainen Akaan kaupungilta.

karttakuva alueesta

Parkour-rata ja bmx-kumpare

Liikennepuiston yhteyteen tuodaan myös muita uusia toimintoja käyttäjien iloksi. Eteläreunalle rakennetaan etenevä esterata parkour-tyyppisistä välineistä ja kiipeilyseinä tai –elementti. Länsipuolelle on tulossa bmx- ja pulkkakumpare.

Lisäksi myöhemmässä vaiheessa suunnitteilla on oleskelualue, ulkoshakkilauta, mahdollinen kioski kesäkauden toimintaa varten, wc:t ja yhteisöviljelyalue. Elämyksellisestä yhteisöviljelyalueesta puiston käyttäjät voisivat käydä keräämässä satoa, kuten marjoja, hedelmiä ja hyötykasveja. Keskellä puistoa sijaitsevaa nykyistä lasten leikkipaikkaa on tarkoitus laajentaa ja kunnostaa.

Kuntoilumuotoja kaikenikäisille

Leikkipuiston itäpuolelle suunnitellaan ulkokuntoilualuetta, johon tulisi monipuolisesti välineitä aktiivikuntoilijoille, senioreille ja liikuntarajoitteisille. Koko puistoalueen polkureitistöstä tehdään esteetön ja sen varrelle asennetaan erilaisia toimintoja liikkumiseen. Puiston kaakkoiskulmaan, päiväkodin läheisyyteen rakennetaan miniarboretum, joka toimii myös lähiopetustilana.

Suunnittelutyön yhteydessä kuntalaisia osallistettiin nettikyselyn avulla. Kyselyyn vastasi 270 liikunta- ja liikennepuiston kehittämisestä kiinnostunutta. Vastausten pohjalta laadittiin yleissuunnitelma puiston kehittämiseksi.

Liikenne- ja liikuntapuiston nimeämiseen toivotaan kuntalaisten ideoita erillisen nimikilpailun avulla. Se käynnistyy lähiaikoina.

Tutustu liikenne- ja liikuntapuiston yleissuunnitelmaan

Toijalan keskusurheilukentän parannustyöt jatkuvat

Käynnistymässä on myös Toijalan keskusurheilukentän toisen vaiheen parannustyöt. Tarkoituksena on tämän vuoden aikana rakentaa uusi huoltorakennus sekä parantaa urheilukenttää ja siinä olevia suorituspaikkoja.

Urheilukentän suunnitelmassa on mukana uusi alue kuntoilulaitteille sekä lasten leikkipaikka. Näiden toteutusta pohditaan ottaen huomioon uuden liikenne- ja liikuntapuiston suunnitelmat.

Lisätietoja:

katuinsinööri Vesa Savolainen, puh. 040 335 3272