Sähköinen ajanvaraus käyttöön fysioterapiassa ja aikuisneuvolassa - Akaan kaupunki

Sähköinen ajanvaraus käyttöön fysioterapiassa ja aikuisneuvolassa

Akaan sosiaali- ja terveyspalveluissa otetaan toukokuun alkupuolella käyttöön sähköinen ajanvaraus fysioterapiaan yli 15-vuotiaille.

Myös aikuisneuvolan terveydenhoitajille tulee sähköisesti varattavia aikoja diabetesneuvolaan, matkailijoiden rokotuksiin ja kuulontutkimuksiin.

Myöhemmin tänä vuonna sähköinen ajanvaraus laajenee lastenneuvolaan ja kouluterveydenhuoltoon useimpiin ikäkausitarkastuksiin.

– Ajan voi myös varata fysioterapian lasten palveluihin heti kun niihin liittyvät tekniset ratkaisut saadaan kuntoon, va. johtava hoitaja Marja Lehtonen sanoo.

Kaikkiin muihin palveluihin ajan voi varata ilman lähetettä, mutta fysioterapiaan tarvitaan lääkärin lähete.

Alustana Akaan eTerveyspalvelut

Sähköisen asioinnin järjestelmänä on Akaan eTerveyspalvelut. Kun asiakas käyttää eTerveyspalveluita ensimmäistä kertaa, hänen tulee täyttää käyttösopimus. Tunnistautumista varten tarvitaan suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmennekortti.

– Käyttösopimuksessa annetaan lupa kaikkeen sähköiseen asiointiin sekä tekstiviesteihin. Käyttösopimus tehdään vain kerran, mutta sitä voi myöhemmin käydä muokkaamassa tai sen voi lopettaa. Käyttösopimuksen voi vaihtoehtoisesti käydä täyttämässä valmiiksi Suomi.fi-palvelun kautta, Lehtonen sanoo.

nainen seisoo työpöydän ääressä ja katsoo kameraan
Va. johtava hoitaja Marja Lehtonen toivoo asiakkaiden löytävän uudet sähköiset asiointikanavat.