Samuli Lehti aloitti kunnossapitopäällikkönä - Akaan kaupunki

Samuli Lehti aloitti kunnossapitopäällikkönä

Samuli Lehti on aloittanut Akaan kaupungin kunnossapitopäällikkönä lokakuussa.

Hiljattain 50 vuotta täyttänyt Lehti on tehnyt pitkän uran Helsingin kaupungilla kunnossapidon, viheralueiden hoidon ja työnjohdon parissa. Viimeisimpänä hän työskenteli vastaavana piiripuutarhurina Länsi-Helsingissä, jossa hänen toiminta-alueeseensa kuului 170 hehtaaria rakennettua ympäristöä. Johdettavana oli 43 henkeä ympäri vuoden ja kesäaikana määrä kasvoi 80:aan.

Lehden mukaan Akaa eroaa toimintaympäristönä Helsingin kaupungista yllättävän vähän.

”Kunnossapito on toiminta-alueena tuttu, osaan kadut ja viherhoidon ja tunnen dynamiikan, jolla ne toimivat. Suuri kaupunkiorganisaatio antaa kuvan rajattomasta resurssista, mutta näin ei ole. Akaassa on monet asiat hyvin, esimerkiksi varusteet ja työkalut ensiluokkaisia, mikä kertoo työn arvostuksesta. Akaassa perehdytys oli ensimmäisestä päivästä lähtien omaa luokkaansa, mitä arvostan paljon”, Samuli Lehti kertoo.

Lehdelle on muodostunut kuva, jonka mukaan Akaan asukkaat ovat aktiivisia ja kiinnostuneita vaikuttamaan omaan elinympäristöönsä.

”Tämä kertoo sitoutumisesta alueeseen ja sen kehittämiseen. Poliittisen päätöksenteon kanssa tulee olla avointa keskustelua, jotta rahoitus on riittävää tavoitteiden saavuttamiseksi.”

Mies seisoo viherseinän edessä ja katsoo kameraan.

Pitkiä matkoja

Vapaa-ajallaan Samuli Lehti harrastaa juoksua, uimista ja pyöräilyä. Maratoonarilla on takanaan 15 juostua kuninkuusmatkaa.

”Suosittelen lajia kaikille. Se on antanut paljon oman ruokavalion parantamiseen ja olen opetellut kokkaamaan monipuolisesti”, hän sanoo.

Keväällä Samuli Lehden kotipaikka vaihtui Nurmijärveltä Tampereelle, kun elämään tuli uusi parisuhde. Perheeseen kuuluu lisäksi kolme aikuista lasta iältään 19–23 vuotta.