Talven 2021–22 joukkoliikenne - Akaan kaupunki

Talven 2021–22 joukkoliikenne

Talven 2021–22 aikataulut ovat tulleet tänään ke 11.8. voimaan. Suurimpana muutoksena on Viialan ja Kylmäkosken vuorojen sekä asiointiliikenteen reittien muutos niin, että ne palvelevat kulkemista uuteen Akaan hyvinvointikeskukseen.

Lentilän kautta kulkevat vuorot käyvät Hyvinvointikeskuksella katutöistä johtuen toistaiseksi Nesteen kylmäaseman pihassa kääntymässä, jossa voi jäädä kyydistä tai nousta kyytiin. Työmaan päättymisestä ja lopullisesta pysäkin sijainnista tiedotetaan erikseen. Muut vuorot kulkevat suoraan Hämeentietä, lähimmät pysäkit ovat Jokiniementien risteyksessä (Old Bronxin kohdalla) ja Hakamäentien risteyksessä (eläinlääkäriaseman kohdalla). Hyvinvointikeskus sijaitsee noin 400 metrin päässä Toijalan rautatieasemasta. Viialan ja Toijalan välillä palvelee bussiliikenteen lisäksi VR:n lähiliikenteen M- ja R-junat, joissa on voimassa VR:n lipputuotteet.

Akaan sisäisessä bussiliikenteessä noudatetaan edelleen seuraavaa hinnoittelua:

0-15 –vuotiaat
Maksuton

16-25 -vuotiaat, eläkeläiset, vammaiset ja opiskelijat
1 euro/matka

yli 26 –vuotiaat
2 euroa/matka

Aikatauluihin on tehty pieniä minuuttitarkistuksia erityisesti aamun työmatkayhteyksiä ajatellen. Jatkossa Kylmäkosken ja Viialan suunnasta aamuisin tulevat bussit tarjoavat vaihtoyhteyden Tampereen ja Helsingin suunnan juniin Toijalan rautatieasemalla. Asiointiliikenteen klo 12:15 lähtö Toijalan rautatieasemalta kulkee jatkossa Viialan sijaan Kylmäkoskelle ja takaisin päivittäin.

Akaan sisäinen bussiliikenne palvelee koulupäivisin, koulujen työ- ja loma-ajat voi tarkistaa täältä. Asiointiliikenne palvelee myös koulujen loma-aikoina, samoin VR:n lähiliikennejunat.

Aikataulut on julkaistu Akaan kaupungin nettisivujen lisäksi Akaan Seudussa (ke 11.8.), minkä lisäksi uusi aikatauluvihko tulee lähipäivinä jakoon kaupungin kirjastoihin ja Hyvinvointikeskukseen.