Tutustu yritystarinoihin

Meillä on Akaassa runsaasti yrityksiä, joita emme kaikki tunne. Tällä sivulla sekä uutiskirjeissämme haluamme tuoda niitä tutuksi pienten yritys- ja palvelutarinoiden muodossa. Jos haluat kertoa oman yritystarinasi, ole meihin yhteydessä tarinan ja kuvan kera.

Moikka, oletko vailla painatusta tai tarroja tai onko tarve raskaan kaluston asentajan käynnille?

Olen Tiia, Pöllömopo Oy:n takana toimiva yrittäjä. Yritykseni on perustettu 2016 ja täyttää tammikuussa 2021 5 vuotta. Teen tekstiilipainatukset ja mukit lämpöprässäämällä, sekä tarrat ja teippaukset asiakkaan tilauksesta.

Jos tarve on esim. polttariporukalle tiimipaitoja, työvaatteisiin yrityksen logoa, opettajan muistamista mukilla, Vaarille ja mummulle joululahjaksi pipot heijastavalla painatuksella, yrityksen autoon mainosteippausta, uuden liiketilan ikkunaan teippaukset tms. ne onnistuu meillä. Painan myös asiakkaan omaan uuteen tekstiiliin.

Vastaan yrityksestäni pääasiallisesti yksin, minulla on yksi työntekijä, mieheni Marko. Hän on apunani suuremmissa teippauksissa, muuten hänellä viikot kuluu raskaamman kaluston parissa. Perustin sitä varten aputoiminimen Raskaan kaluston asennus Roadrunner. Roadrunner tekee huollot, remontit ja asennukset raskaampaan kalustoon, kiertää ympäri Suomea yrityksemme huoltoautolla.

Minut tavoittaa paino ja tarra asioissa parhaiten sähköpostilla pollomopooy@gmail.com tai puhelimella 040 6329494.

Raskaankaluston asennus asioissa Markon tavoittaa puhelimella numerosta 045 8653340.

Pöllömopo Oy facebookissa ja Raskaan kaluston asennus Roadrunner facebookissa

Yhteistyöterkuin; Tiia Kukkonen, Pöllömopo Oy

 

Tervehdys! Vailla tuuraajaa? Apukäsiä kiireen vuoksi?

Nimeni on Laila Manninen ja olen toiminut yrittäjänä 12 viimeisintä vuotta. Vastikään lopetin kivijalkaliikkeeni (Koru & Lahjaliike Hopea-Aitta) Kylmäkoskella. Tarkoituksenani on tehdä vielä jotain muuta, puhtia ja energiaa kun vielä riittää!

Nyt tarjoan yrittäjille suoraan keikka/tuuraus- ja apupalvelua, esim. työntekijän tai yrittäjän lomien tai sairaspoissaolojen ajaksi. Tai mikäli tarpeen on kiireapua tapahtumien tai sesongin ajaksi, niin sitä löytyisi minulta. Vaikka vain muutamaksikin tunniksi niin sekin järjestyy.

Viimeiset reilun 12 vuotta olen siis toiminut yrittäjänä. Sitä ennen olen työskennellyt mm. vastaanotto- ja vartiointialalla (sis. myös messuemännän ja sihteerin hommia), majoitus- ja ravintolapuolella tarjoilijana, lähihoitajana, torikahvilan pitäjänä, matkatoimistossa, uimavalvojana ja baarimikkona USA:ssa, ja pitopalvelukeikoillakin olen ollut apuna. Eli erilaisissa
asiakaspalvelutehtävissä, mistä pidän kovasti. Kassatyöskentelykin on siis tuttua puuhaa. Koulutukseltani olen tradenomi (Liiketalouden AMK tutkinto, sisältäen Matkailun koulutusohjelman), sekä aiemmin on käytynä myös lähihoitajan koulutus.

Yrittäjänä tiedän, että ei ole helppoa löytää lisäkäsiä silloin kuin tarvitsisi. Ja työntekijän palkkaaminen maksaa. Tästä tarjoamastani ns. vuokrapalvelusta on yrittäjälle etuja mm. ei työsopimuksen tekoa, ei tarvitse itse huolehtia sosiaalimaksujen, vakuutuksien, eläkemaksujen yms. maksamisesta. Eikä tule myöskään sairaskulumaksuja, lomarahoja eikä lisiä. Eli kaikki ylimääräiset työnantajan paperihommat ja palkkausmenetelmät jäävät pois. Maksu tulisi tehtyjen työtuntien mukaan ja minut on helppo pyytää avuksi vaikka vain muutamaksikin tunniksi ja tarpeen mukaan.

Esimerkki: Ravintolapuolella on tulossa joku tapahtuma ja lisäkäsiä tarvitaan. On oluttelttaa sisällä ja ulkona. Silloin minä astun kuvioon, heti kun soitto tulee puhelimeen. Sama, jos joku vakituisista työntekijöistä sairastuu tai on lomalla ja kiireaika pukkaa. Tai yrittäjä on liikkeessään yksin töissä ja tarvitsisi vapaapäivän, mutta ei ole tuuraajaa.

Edellä jo mainitsin, mitä töitä olen aiemmin tehnyt. Se ei kuitenkaan estä sitä, että tekisin jotain muutakin, mitä en ole vielä aiemmin tehnyt. Opin nopeasti, ja nyt olisi energiaa niin paljon jäljellä, että pitkätkään työtunnit eivät olisi esteenä. Ottakaa rohkeasti yhteyttä kun apu on tarpeen!

Minut tavoittaa numerosta 0400-372 767.

Yritystarinan henkilökuva

Heippa olen Elina, tilitoimisto- ja liikunta-alan yrittäjä!

Ammatiltani olen merkonomitaustainen KLT-tutkinnon suorittanut kirjanpitäjä. Koulutukseni myötä Yrityspalvelu ProTilit Oy on taloushallintoliiton auktorisoima tilitoimisto. Olen toiminut alalla vuodesta 1996 ja perustin oman tilitoimiston vuonna 2005. Urani aikana olen saanut kokea paljon onnistumisia, joista viimeisimpänä on työntekijöideni ammattitaidon huiman kehityksen todistaminen. Työntekijöiden kehityksen lisäksi onnistumisen mittarinani ovat menestyvät asiakkaat.

Taloushallinto on urani aikana muuttunut huimasti, paperisesta muodosta digitaaliseen muotoon. Digitalisointuminen ei vähennä työn määrää, päinvastoin, se luo uusia mahdollisuuksia ja resursseja hallita suurempia tehtävämääriä. Työskentely muuttuu manuaalisista rutiineista entistä kiinnostavampaan suuntaan. Perusasiat on hallittava jatkossakin ja on ymmärrettävä, mistä taloushallinnon luvut syntyvät.

Vastaan yritystasolla ProTilien asiakkaista, mutta pidän erityisesti asiakastapaamisista, joissa pääsen kuulemaan yrittäjän kokemuksia. Minulle keskusteluyhteyden ylläpitäminen on tärkeää, sillä se kertoo hyvästä asiakassuhteesta sekä molemminpuolisesta luottamuksesta. Pyrin luotsaamaan samaa palvelualttiutta koko yritykseni henkilöstölle, ProTileillä sekä FitBoxilla. Mielestäni kirjanpitäjän työssä saisi nykypäivänä korostua vieläkin enemmän asiakaspalvelu ja neuvonta.

Keväällä 2019 syntyi oman harrastamisen ja liikunnan monipuolisuuden kautta halu tarjota, mahdollistaa sekä kannustaa oman paikkakuntamme asukkaiden liikkumista ja hyvinvointia ja samalla haastaa itseäni uuden alan yrittäjänä. Pian tämän jälkeen aloimmekin saneeraamaan entisen Teletalon rakennusta liikuntatiloiksi ja tästä alkoi Liikuntakeskus FitBox Oy:n tarina.

Yrityksen johtajana pidän huolen liikuntakeskuksen taloushallinnosta, asiakkaiden viihtyvyydestä sekä asiakaspalautteista. Vastuulleni kuuluu henkilöstöstä huolehtiminen, liiketoiminnan kehittäminen, liikuntatuntien ja tapahtumien suunnittelu sekä liikuntatilojen kunnossapidosta vastaaminen.

Molemmat yritykset toimivat samoissa tiloissa Akaan Toijalan keskustassa Kalevantiellä. FitBox on osa yritysperhettämme ja se näkyykin luonnollisena lisänä ProTilien työntekijöiden hyvinvoinnissa. Haluan muistuttaa, että työnantajalle helppo ja kustannustehokas keino tukea työntekijöidensä jaksamista on tarjota verotuettuja lounas-ja liikuntaetuja. Keskeisimmät hyödyt liikunnan tukemisessa ovat henkilöstön työkyvyn ja -vireen ylläpitäminen, työhyvinvoinnin parantaminen sekä yleisen terveydentilan edistäminen. Liikunnan tukeminen edistää myös työpaikan ilmapiiriä merkittävästi. Lisäksi liikunnalla on muun muassa stressiä lievittävä vaikutus ja se parantaa keskittymiskykyä.

Taloudellisin ja liikunnallisin terveisin,
Elina Hyötyläinen

Yrityspalvelu ProTilit Oy: sivuille
Liikuntakeskus FitBox Oy:n sivuille

Yritystarinan henkilökuva