M-junan lisävuorot, Akaakyyti ja muuta uutta Akaan joukkoliikenteessä - Akaan kaupunki

M-junan lisävuorot, Akaakyyti ja muuta uutta Akaan joukkoliikenteessä

M-junalle lisävuoroja arkisin, lähiliikenteeseen tunnin vuoroväli

VR:n lähiliikenteen M-junavuorojen tarjonta kasvaa: uusia vuoropareja tulee Tampere–Toijala-välille 5 ja Tampere–Nokia-välille 10. Suurin osa uusista M-junavuoroista alkaa liikennöidä 15.8, lisäksi kolmen uuden Tampere–Toijala-välin vuoroparin liikennöinti alkaa 29.8.

Uusien vuorojen ansiosta Toijala–Tampere–Nokia-välillä kulkee jatkossa arkisin lähijunia varhaisesta aamusta iltaan asti noin tunnin välein klo 6–22 välisenä aikana. Tampereen ja Toijalan välillä tarjonnan muodostavat Riihimäelle ja sieltä edelleen Helsinkiin kulkevat R-junat ja Toijalassa kääntyvät M-junat.

Kaikki lähiliikenteen junat pysähtyvät jatkossakin sekä Viialan että Toijalan asemilla.

Koko Viialan ja Toijalan välinen juna- ja linja-autotarjonta tässä aikataulukoosteessa.

VR:n lähiliikenteessä ratatöistä johtuva tauko keskipäivällä

Riihimäen ja Tampereen välillä R-junaliikennettä korvataan busseilla arkisin 8.-26.8.2022. Korvaava bussiyhteys Riihimäen suuntaan 11:45 Viialasta ja 11:55 Toijalasta, Tampereen suuntaan kello 12:30 Toijalasta ja 12:40 Viialasta. Lisäksi Akaakyyti palvelee Akaan sisäistä liikkumista kello 9–12:15. Ajantasaisimman tiedon bussikorvauksista ja aikatauluista löydät aina VR:n matkahausta.

Bussien lähtö- ja pysähdyspaikat:

Viiala: radan itäpuolella rautatieaseman parkkipaikan liittymän vierestä Rautatienkadun varresta
Toijala: rautatieaseman edessä oleva kääntöpaikka ja bussipysäkki, molemmat suunnat

Lähtö- ja pysähdyspaikkojen kartat näet tästä PDF-linkistä.

Akaakyyti täydentää joukkoliikenteen tarjontaa aamu- ja keskipäivällä

Akaakyyti on uusi kutsukyytipalvelu, joka palvelee asiakkaiden omien reittien ja aikataulujen mukaan Viialan, Toijalan ja Kylmäkosken välillä 10.8.2022 alkaen. Akaakyyti on korvannut vanhat asiointilinjat 1 ja 2.  

Akaakyytiä ajetaan kutsusta kahdella pikkubussilla. Bussit eivät turhaan aja pysäkeille, joille ei ole tilattu kyytejä. Akaakyyti ajaa sinne, minne se tilataan eli se joustaa aiempaa paremmin matkustajien tarpeiden mukaan. Tästä syystä kyyti on aina tilattava etukäteen – vaikka nousisit kyytiin aikataulutetulta pysäkiltä. Uutta palvelumallia kokeillaan vuoden 2022 loppuun asti.

Voit tilata Akaakyydin Matkahuollon Reitit & Liput -sovelluksella tai soittamalla numeroon 0206 144 400 (ppm, ma–pe klo 7–17). Lisätietoja Akaakyydistä palvelun omilla sivuilla.

Akaan sisäiset bussivuorot nyt myös Matkahuollon sähköisissä palveluissa

Akaan sisäiset bussivuorot löytyvät nyt myös Matkahuollon Reittioppaasta. Reittiopas toimii valtakunnallisesti koko Suomen alueella ja opastaa perille asti osoitteesta osoitteeseen näyttäen eri matkustusvaihtoehdot. Reittioppaasta löytyy jo bussien kaukoliikenne koko maassa, VR:n junat sekä HSL:n, Nyssen ja muiden Waltti-kaupunkien paikallis- ja seutuliikenteen reitti-, vuoro- ja aikataulutiedot.

Akaan sisäisten bussivuorojen reaaliaikainen sijainti löytyy nyt Bussit kartalla -palvelusta. Matkustaja voi seurata palvelusta bussien liikkumista ja saapumista pysäkille ja saada myöhässä olevista tai etuajassa ajettavista vuoroista ajantasaista tietoa. Luotettavat pysäkkikohtaiset bussien saapumisajat vähentävät epävarmuuden tunnetta ja tarpeetonta odottelua pysäkillä: erityisesti sade- ja pakkaskeleillä sillä on valtava merkitys joukkoliikenteen käyttökokemuksen kannalta.

Samalla vuorot on tuotu myös Matkahuollon Reitit ja Liput -sovellukseen ja Matkahuollon perinteiseen matkahakuun. Alkusyksyn aikana otetaan käyttöön myös lippujen ostomahdollisuus näiden kanavien kautta.

Pieniä muutoksia Urjalan ja Valkeakosken suuntien seutuliikenteessä

ELY-keskuksen ostoliikennettä Urjalan, Akaan ja Valkeakosken välillä on kesän alusta liikennöinyt Lux Cab Oy. Sopimuskausi on vuoden mittainen. Liikenteessä on käytössä liikennöitsijän omat lipputuotteet, lisätietoja Matkahuollon matkahausta. Aikatauluja on säädetty hieman, jotta ne osuvat paremmin Viialassa ja Toijalassa junien aikatauluihin ja mahdollistetaan vaihtoyhteydet erityisesti Tampereen suuntaan.

Akaan sisäiset ja naapurikuntien väliset aikataulukoosteet löytyvät entiseen tapaan täältä.

 

Lisätietoa: palvelusihteeri Sakari Kestinen, 040 335 3537, sakari.kestinen@akaa.fi