Akaakyyti - Akaan kaupunki

Akaakyyti

Akaakyyti on kaikkia palvelevaa joukkoliikennettä. Autot ajavat ennalta määrättyjä reittejä, mutta voivat joustavasti poiketa niiltä hakemaan asiakkaan sopivan matkan päästä. Palveluaika on talvikaudella arkisin kello 9-13, kesäkaudella klo 9-20.

Reitit kulkevat Kylmäkosken ja Toijalan sekä Viialan ja Toijalan välillä. Lisäksi Akaakyyti tarjoaa asiointiliikennettä ulkopaikkakunnille. Tiettyinä aikoina Akaakyyti-auto ajaa myös reitittömästi asiakkaiden omien tarpeiden mukaan.

Kyytiin tulosta pitää aina ilmoittaa kuljettajalle yhtä päivää ennen, vaikka matkustaja tulisi runkoreittiä kulkevaan bussiin.

 

Kesäaikataulu 3.6.-6.8.2024

Kesällä Akaakyyti kuljettaa Toijalan satamaan tunnin välein!

Akaakyyti_aikataulut kesä 2024

 

 

Kertalipun hinta on 2 € aikuisilta (yli 26-vuotiaat) ja 1 € nuorilta 16–25-vuotiailta sekä eläkeläisiltä. Alle 16-vuotiaat kulkevat maksutta. Paikka pitää varata myös maksutta matkustaville lapsille. Maksuvälineinä käy käteinen, yleisimmät pankkikortit ja Matkahuollon lipputuotteet.

 

  • Jos haluat varmistaa kyydin tiettyyn aikaan, tilaa se hyvissä ajoin ennakkoon
  • Kyyti ei aina hae aivan oven edestä vaan usein on käveltävä lyhyt matka esim. kotiovelta kadunvarteen. Iäkkäille ja liikuntaesteisille taataan mahdollisuuksien mukaan nouto ovelta pyydettäessä. Ilmoita tästä tilauksen yhteydessä asiakaspalvelijalle
  • Jos tilaat matkan toiselle henkilölle, ilmoita matkustajan nimi tilauksen yhteydessä  asiakaspalvelijalle
  • Jokaiselle matkalle on tilattava kyyti erikseen. Auto ei esimerkiksi jää odottamaan kauppa-asioinnin ajaksi kaupan ulkopuolelle. Auto ei voi myöskään poimia ystäviä mukaan matkan varrelta, jos heille ei ole tehty omaa tilausta.  
  • Mikäli et tarvitsekaan tilaamaasi kyytiä, muista perua se hyvissä ajoin, jotta autot vapautuvat muiden käyttöön. 

  • Palvelun tarjoaa Akaan kaupunki 
  • Akaakyytiä liikennöi Saarikunnan Liikenne (LuxCab) 

Löytötavarat: autoihin jääneitä tavaroita voi tiedustella suoraan liikennöitsijältä: sähköposti info@luxcab.fi