Vammaispalvelut - Akaan kaupunki

Vammaispalvelut

Me vammaispalveluilla edistämme vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä. Palveluilla pyritään poistamaan vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä.

Palvelu ja tuki järjestetään siten, että ne tukevat omatoimista suoriutumista arjesta. Akaan kaupunki tuottaa vammaispalvelulain mukaiset palvelut Akaassa ja Urjalassa.

Vammaispalvelulain- ja asetuksen mukaisiin palveluihin tai tukitoimiin kuuluvat muun muassa vaikeavammaisten kuljetus- ja asumispalvelut, henkilökohtainen apu, asunnon muutostyöt sekä apuvälineet tai laitteet.

 

Uudet asiakkaat – neuvonta puhelimitse

Kotona asumista tukevien palvelujen neuvontapuhelin

Pirkanmaan yhteisestä neuvontapuhelimesta saat apua arjen isoihin ja pieniin pulmiin. Sinua neuvotaan ja ohjataan puhelimessa tarvittaessa hakemaan julkisia tai yksityisiä palveluja, esimerkiksi vammaispalveluja. Puhelimeen vastataan arkisin klo 8.00–16.30.

Puhelinneuvonnasta saat tietoa muun muassa kotona asumista tukevista palveluista, yksityisistä palveluista, asumisesta, omaishoidontuesta, liikkumisesta, taloudellisista etuuksista ja muista raha-asioista, liikuntapalveluista, harrastusmahdollisuuksista ja järjestöjen toiminnasta.

 

Kotona asumista tukevien palvelujen neuvontapuhelin – Ikäneuvo

Arkisin klo 8.00–16.30

Puhelinnumero 040 733 3949

 

Akaan vammaispalvelun toimipiste

Vammaispalvelutoimisto sijaitsee Sipilänsopissa, Toijalassa.

 

Lue lisää:

Vammaispalvelulaki

Vammaispalveluasetus

Akaan vammaispalveluohjeet löydät oikealta sivupalkista yhteystietojen alta.