Vertaisohjaus - Akaan kaupunki

Vertaisohjaus

Kuntosali- ja ulkoilukaveri

Oletko kiinnostunut kuntosaliharjoittelusta, mutta harrastuksen aloittaminen tuntuu vaikealta ja kuntosali ympäristönä haastavalta? Olisiko mukavampi lähteä ulkoilemaan kaverin kanssa? Sinun on mahdollisuus aloittaa harrastus kuntosalikaverin kanssa, joka on koulutettu ohjaamaan kuntosaliharjoittelun perusteita juuri ikääntyneille henkilöille.
Kuntosalikaveri lähtee iäkkään henkilön tueksi kuntosalille, ohjaa laitteiden oikean käytön ja rohkaisee henkilöä itsenäiseen kuntosaliharjoitteluun. Tapaamiskertoja voi olla 1-3 tai tarvittaessa enemmän. Kuntosalikaveria voit pyytää tueksesi Akaan kaupungin kuntosaleille, joita on Toijalan Monitoimihallilla, Viialan Rasilla ja Kylmäkosken terveysasemalla. Kuntosalikaverin kanssa voitte lähteä myös yhdessä ulkoilemaan.

Kuntosalikaveri on Vertaisveturi-koulutuksen (20h) suorittanut vertaisohjaaja. VertaisVeturi- koulutus perustuu Ikäinstituutin koordinoimaan VoiTas- koulutusohjelmaan (Voima-Tasapaino), jossa henkilö saa tietoa iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta ja harjoittelun vaikutuksesta liikkumiskykyyn. Akaan liikuntatoimen kouluttamia VertaisVetureita on jo kaikkiaan 14 henkilöä.
Kuntosalikaveri on vapaaehtoinen vertaisohjaaja, joka ei saa toiminnastaan rahallista korvausta. Hän on kokemuksellinen asiantuntija, joka kannustaa ja ohjaa liikkujaa, sekä selventää kuntosaliharjoittelun perusasioita. Kuntosalikaveri ei ole liikunnan-alan ammattilainen, eikä hän ole ongelmien analysoija ja hoitaja.

Kuntosalilla ja ulkona liikutaan omalla vastuulla ja käyttäjien tulee noudattaa esillä olevia laitteiden käyttöohjeita ja muuta ohjeistusta. Jokainen käyttäjä vastaa itse omista vakuutuksistaan.

 

Vertaisohjaajien ohjaamat kuntosaliryhmät syyskuu 2022-huhtikuu 2023

 

Maanantai

9.00-10.00 Vertaisohjattu kuntosali Monari

Keskiviikko

9.30-10.30 Vertaisohjattu kuntosali Rasi

Torstai

10.00-11.00 Vertaisohjattu jooga Akaan Portti

Perjantai

10.00-11.00 Vertaisohjattu kuntosali Monari

11.15-12.00 Vertaisohjattu lempeää liikuntaa Monari

 

Kysymykset ja yhteydenotot: Jussi Pentti, liikunnanohjaaja, Akaan kaupunki, p. 040 335 3366 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@akaa.fi