Vertaisohjaus - Akaan kaupunki

Vertaisohjaus

Kuntosali- ja ulkoilukaveri

Oletko kiinnostunut kuntosaliharjoittelusta, mutta harrastuksen aloittaminen tuntuu vaikealta ja kuntosali ympäristönä haastavalta? Olisiko mukavampi lähteä ulkoilemaan kaverin kanssa? Sinun on mahdollisuus aloittaa harrastus kuntosalikaverin kanssa, joka on koulutettu ohjaamaan kuntosaliharjoittelun perusteita juuri ikääntyneille henkilöille.
Kuntosalikaveri lähtee iäkkään henkilön tueksi kuntosalille, ohjaa laitteiden oikean käytön ja rohkaisee henkilöä itsenäiseen kuntosaliharjoitteluun. Tapaamiskertoja voi olla 1-3 tai tarvittaessa enemmän. Kuntosalikaveria voit pyytää tueksesi Akaan kaupungin kuntosaleille (Monitoimihallin kuntosali, Rasin voimailutilan kuntosali, Kylmäkosken kuntosali). Kuntosalikaverin kanssa voitte lähteä myös yhdessä ulkoilemaan.

Kuntosalikaveri on Vertaisveturi-koulutuksen (20h) suorittanut vertaisohjaaja. VertaisVeturi- koulutus perustuu Ikäinstituutin koordinoimaan VoiTas- koulutusohjelmaan (Voima-Tasapaino), jossa henkilö saa tietoa iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta ja harjoittelun vaikutuksesta liikkumiskykyyn. Akaan liikuntapalveluiden kouluttamia VertaisVetureita on jo kaikkiaan 14 henkilöä.

Kuntosalikaveri on vapaaehtoinen vertaisohjaaja, joka ei saa toiminnastaan rahallista korvausta. Hän on kokemuksellinen asiantuntija, joka kannustaa ja ohjaa liikkujaa, sekä selventää kuntosaliharjoittelun perusasioita. Kuntosalikaveri ei ole liikunta-alan ammattilainen eikä hän ole ongelmien analysoija ja hoitaja.

Kuntosalilla ja ulkona liikutaan omalla vastuulla ja käyttäjien tulee noudattaa esillä olevia laitteiden käyttöohjeita ja muuta ohjeistusta. Jokainen käyttäjä vastaa itse omista vakuutuksistaan.

 

Vertaisohjaajien ohjaamat ryhmät löytyvät Liikuntaryhmät -sivulta.