Erityisryhmien ja ikääntyneiden liikunta - Akaan kaupunki

Erityisryhmien ja ikääntyneiden liikunta

Akaan kaupungin liikuntapalvelut järjestää viikoittain ikääntyneille ja erityisryhmille suunnattuja liikuntaryhmiä. Tuntitarjonnassa on monipuolisesti erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Löydät Akaan kaupungin liikuntaryhmien tarkemmat tiedot (mm. aikataulut, tuntikuvaukset ja ilmoittautuminen) alla olevasta linkistä:

Liikuntaryhmät

Eläkeläisten Kuntopassi

Eläkeläisten Kuntopassi on eläkkeellä oleville kuntalaisille tarkoitettu kortti, joka oikeuttaa käymään liikuntapalveluiden järjestämissä ohjatuissa ryhmissä. Lisäksi kortin ostamalla voi käyttää Monitoimihallin, Rasin voimailutilan ja Kylmäkosken kuntosalia ilman eri maksua.

Kuntopassin hinta on 23 euroa ja se on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Rasin voimailutilan ja Kylmäkosken kuntosalin kulkutunnistepantti (20 €) pitää maksaa erikseen, ja sen voi ostaa Viialan kirjasto Vilkusta.

Kuntopassin voi ostaa Monitoimihallilta tai Viialan kirjasto Vilkusta.

Maksuton liikuntaneuvonta

Akaan liikuntapalvelut järjestää maksutonta liikunta- ja elintapaneuvontaa vähän liikkuville kuntalaisille. Liikuntaneuvonnasta saat tukea, vinkkejä ja tietoa liikunnan aloittamiseen. Lue lisää liikuntaneuvonnasta.

Maksuton kuntosaliohjaus

Akaan kaupunki tarjoaa maksuttomasti henkilökohtaista kuntosaliohjausta Monitoimihallin kuntosalilla. Kuntosaliohjaukseen varataan aika Monitoimihallin kahviosta. Lue lisää kuntosaliohjauksesta.

Kuntosalikaveri

Kuntosaliharrastuksen aloittamiseen on mahdollista saada tukea koulutettujen vapaaehtoisten avulla. Vapaaehtoinen kuntosalikaveri lähtee iäkkään henkilön tueksi kuntosalille, ohjaa laitteiden oikean käytön ja rohkaisee henkilöä itsenäiseen kuntosaliharjoitteluun. Tapaamiskertoja on useimmiten 1–3. Kuntosalikaveria voit tiedustella erityisliikunnanohjaajalta.

Jumppaa kotona helposti

Erityisliikunnan jumppavideot ovat 5-10 minuutin mittaisia. Niissä on helppoja liikkeitä kaiken tasoisille liikkujille. Liikkeet voi tehdä myös vuoteessa makuullaan.

Lisää jumppavideoita löydät Akaan kaupungin Youtube-kanavalta.

Muita liikkumisen mahdollisuuksia

Akaassa erityisryhmiä ja ikääntyneitä liikuttavat lisäksi mm. kotihoito, kotikuntoutus, fysioterapia, lähitori, Valkeakoskiopisto sekä useat eläkeläisjärjestöt, yhdistykset ja urheiluseurat. Myös yksityiset yritykset järjestävät paljon monipuolisia liikuntamahdollisuuksia Akaassa.