Koulun omat säännöt

eli näin minä toimin

 

Ystävällinen käytös 

Käyttäydyn ystävällisesti ja kohteliaasti kaikkia kohtaan. En kiroile. Tarvittaessa kiitän ja pyydän anteeksi. En koske toiseen ilman lupaa.  

En kiusaa ketään. Otan toiset huomioon ja yritän tulla toimeen kaikkien kanssa. 

Koulutyö 

Huolehdin koulutehtävistäni ja -tarvikkeistani. Seuraan opetusta ja annan toisille työrauhan. Laitan koulupäivän ajaksi kännykkäni äänettömälle ja pidän sen repussa. Koulu ei vastaa kännykän katoamisesta tai rikkoutumisesta.  

litunnit 

Vietän välitunnit ulkona koulun välituntialueella. Pukeudun välitunnille asiallisesti sään mukaan. Menen ulos viivyttelemättä ja tulen tunnille reippaasti välitunnin päätyttyä. Käyttäydyn asiallisesti myös välitunneilla. Palloa potkin vain siihen tarkoitetulla alueella. 

Siisteydestä ja ympäristöstä huolehtiminen 

Huolehdin omalta osaltani siitä, että tavarat ovat siististi omilla paikoillaan. En sotke, vahingoita tai ota itselleni toisten tai koulun tavaroita.  

Ruokailu 

Annan toisille ruokarauhan ja odotan rauhallisesti vuoroani jonossa. Noudatan hyviä ruokailutapoja. Syön ruuan, jonka otan lautaselleni. 

Koulumatkat 

Koulupäivän päättyessä lähden heti koulusta. Koulumatkat kuuluvat koulupäivään, joten noudatan koulun sääntöjä koulumatkallakin. Olen varovainen liikenteessä ja noudatan liikennesääntöjä. Pyörät säilytetään koulupäivän ajan niille varatulla alueella ja toisten pyöriin ei kosketa.  

Kurinpito 

Jos sääntöjä rikotaan, rikkomuksiin puututaan Akaan kaupungin yhteisten puuttumisen portaiden mukaan.