Kunnalliseen varhaiskasvatukseen hakeminen tapahtuu täyttämällä sähköinen hakemus eDaisy järjestelmässä. Hakemuslomakkeita on tarvittaessa saatavissa Varhaiskasvatustoimistosta os. Sirkesalontie 3 ja päiväkodeista.
Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta (4 kk) ennen lapsen hoidon tarpeen alkamista. Mikäli hakemuksen jättää yli 6 kk ennen hoidon tarpeen alkamista, ei se silti takaa ensisijaisen paikan toteutumista.
Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista, paikkakunnalle muutosta tai koulutuksesta eikä tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista. Kotona olevan vanhemman on hyvä varautua siihen, että lapsen hakemuksen käsittelyyn ja varhaiskasvatuspaikan myöntämiseen saattaa kulua neljän kuukauden määräaika.
Kun hakemus on saapunut varhaiskasvatuspalveluiden toimistoon päiväkodin johtaja käsittelee hakemuksen ja ottaa yhteyttä perheeseen lähempänä hoidon alkamista. Hakemuksen lisätiedoissa on hyvä tuoda ilmi kaikki lasta koskevat oleelliset asiat (esim. erityisruokavalio, tuen tarve tms).
Päätöksen saatuanne, lapsenne tulevan ryhmän varhaiskasvatusopettaja ottaa yhteyttä aloituskeskustelun ja tutustumiskäynnin ajankohdan sopimiseksi
Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisesti, huoltajien Daisy käyttöohje löytyy oikealta.
Tuloselvitys ja asiamaksut
Asiakasmaksun määritystä varten tulee huoltajien toimittaa varhaiskasvatustoimistoon Sirkesalontie 3 37800 Akaa varhaiskasvatuksen asiakasmaksusopimus ja tarvittavat tositteet ja liitteet. Tuloselvitys on tehtävä sen kalenterikuukauden aikana, jolloin lapsen hoitosuhde alkaa. Maksua ei hyvitetä takautuvasti, mikäli perhe toimittaa tuloselvityksen myöhässä. Asiakasmaksusopimus löytyy oikealta sivupalkista.
Hoidon aloitus ja päättyminen kesken kuukauden
Hoidon alkaessa tai päättyessä kesken kalenterikuukauden, käytettävissä olevat tunnit lasketaan siten, että tuntimäärä jaetaan kuukauden toimintapäivillä ja kerrotaan niin monella arkipäivällä (ma-pe), jotka hoitosuhteen voimassaoloaikaan osuu. Esimerkki 1; Lapsi aloittaa maanantaina 14.8.2023. Hänelle on valittu porras 3, 126-146h/kk eli 146:23=6,35 x 14 arkipäivää = 89 tuntia käytettävissä elokuussa. Esimerkki 2; Lapsi aloittaa torstaina 21.9.2023. Hänelle on valittu porras 4, 147-167 h/kk eli 167:21=7,95 x 7 arkipäivää = 55,6 tuntia käytettävissä syyskuussa.
Kun huoltaja muuttaa lapsen kuukausittaista enimmäistuntimäärää, hänen tulee toimittaa uusi Asiakasmaksusopimus varhaiskasvatustoimistoon. Lapselle tehdään uusi sijoitus- ja maksupäätös seuraavan kuukauden alusta alkaen, ei kesken kuukautta. Kuukausittaisen enimmäistuntimäärän muutoksen tulee olla voimassa vähintään viisi kuukautta.