Lapsen ruokailun tavoitteena on ruokailun, myönteisten ruokakokemusten ja omatoimisuuteen kannustamisen avulla ohjata lapsia monipuoliseen ja terveelliseen syömiseen sekä hyviin ruokatapoihin. Terveellinen ruoka ylläpitää lapsen terveyttä ja vireystasoa. Henkilöstön velvollisuus on varmistaa lasten ravinnonsaanti päivän aikana, joten lapsia kannustetaan maistelemaan ja syömään. Isommat lapset ottavat ruokansa itse ja henkilöstö valvoo ruokamäärän kohtuullisuutta.
Akaan varhaiskasvatuksessa toteutetaan Sapere- ruokakasvatusmenetelmää.. Lapset saavat tutustua uusiin ruoka-aineisiin, ruokiin ja koko ruokamaailmaan leikkien, kaikilla aisteilla tutkien ja kokeillen. Leipominen ja pienet ruuanvalmistus- ja tarjoilutehtävät kuuluvat varhaiskasvatuksen arkeen.
Varhaiskasvatuksessa tarjotaan pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Päivittäin tarjottavat ateriat kattavat kaksi kolmasosaa lapsen ravinnon tarpeesta kokopäivähoidossa ja kolmasosan osapäivähoidossa. Hoitopaikassa tarjottu ruoka ja kotona nautitut ateriat ja välipalat turvaavat yhdessä lapsen riittävän ravinnon saannin.
Erityisruokavalioita voidaan tarjota, kun niihin on terveydelliset, uskonnolliset tai eettiset syyt.
Kun lapsella on terveydellisistä syistä erityisruokavalio, huoltajat toimittavat terveydenhuollon henkilöstön laatiman todistuksen Arvo Ylpön koulun keittiöön osoitteeseen Sontulantie 6 37800 Akaa.